24 Mayıs 2017 Çarşamba

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Gmail kayıp parola kurtarma prosedürü

Gmail kayıp parola kurtarma prosedürü

Gmail bugüne kadar Google’ın temel taşlarından biri olmaya devam ediyor ve bu da onu hareket halindeyken de önemli bir uygulama haline getiriyor. Ancak, hesap bilgileri bazen kaybolabilir veya unutulabilir. Böyle bir olayda, hesabınızı nasıl yöneteceğinizi ve hesap ayrıntılarını nasıl kurtaracağınızı öğrenmelisiniz.

Kaybedilmiş giriş bilgilerinizi kurtarmak için Gmail, kimliğinizi doğrulamanın bazı yollarını tanıtmıştır. Temel olarak, yalnızca belirli bir widget üzerindeki güvenlik soruları adım adım bir süreç içinde geçmeniz gerekir.

Google’dan Gmail Kurtarma Prosedürü

  • Şifremi Unuttum’u tıklayın – mail.google.com/mail/ adresindeki bu sayfadan Gmail sayfasına giriş yaptıktan sonra bu bağlantıyı görebilirsiniz. Hesap bilgilerinizden herhangi birini kaybettiğinizi düşünüyorsanız, bu bağlantıyı tıklamanız yeterlidir.
  • Birkaç Güvenlik Sorusu Girin – Yalnızca bildiğiniz cevaplarla ilgili birkaç soru sorulacaktır. Bu sorular, hesabı yaptıktan sonra seçtiğiniz ve cevapları sağladığınız sorular. Birincisini yaparsanız, hesabınızı kaydettikten sonra yaptıklarınızdan farklı ikinci bir soru sorabilirsiniz.

Ayrıca, Gmail hesabını oluştururken yaptığınız aynı listeden farklı bir soruyu cevaplamayı seçebilirsiniz. Bu onay düğmesinin altındadır. Sorular arasında, annenizin kızlık soyadı, ilk evcil hayvanınızın adı ve çocukluk kahramanınız bulunur.

  • Kurtarma E-postası – Doğrulama kodunun gönderileceği bir kurtarma e-postası girmeniz istenir. Bir e-posta adresine kaydolurken verdiğiniz bir mobil numaraya gönderilmesini de tercih edebilirsiniz. Bazı durumlarda, cep numaranıza yönelik 4 haneli bir kodla doğrulanmış olursunuz. Ancak, isterseniz 6 basamaklı bir doğrulama kodu Gmail hesabınıza gönderilecektir.

Bir kerelik şifreyi içeren onay mesajını ikincil e-posta adresinizden veya cep telefonu numarasından almaya başlayınca, sağlanan alana bu bilgileri girin. İşiniz bittiğinde, hesabınız için yeni bir şifre girmeniz istenecektir ve onay için tekrarlayın. 2 şifre eşleşirse, kaybettiğiniz şifrenizi başarıyla kurtardınız demektir. Böylece, artık Gmail hesabınıza erişebilirsiniz.

Hesabınızın Güvenliğini Sağlama

Hesap ayrıntıları başarılı kurtarma sonra, güvenli ayarlarınızı kontrol etmek Google tarafından istenir Gmail hesabı . Bu noktada, yedek bir e-posta adresinin yanı sıra bir cep telefonu numarası da eklemeniz gerekir. Bu durumda, bu ayrıntıları cari hesabınızla henüz ilişkilendirmediyseniz. Bunu yaparak, SMS veya e-posta yoluyla gönderilen 4-6 haneli bir kod aracılığıyla kayıp parolaları kolayca kurtarabilirsiniz. Gmail tarafından sağlanan bu güvenlik özelliği ile, hesabınızın her zaman güvende ve güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Gmail, kayıp parola, kurtarma prosedürü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU