16 Mayıs 2017 Salı

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da video kalitesi için pil ömrünü optimize edin

Windows 10’da video kalitesi için pil ömrünü optimize edin

Windows 10’da videoları izlerken pil ömrü veya video kalitesi için optimize sağlayan yeni bir seçenek var. Cihazınızın fişi çekildiğinde ve pil gücü kullanıldığında etkinleştirilebilir. Nasıl yapılacağını görelim.

Bu seçenek, HDR videolar oynatabilen cihazlar için geçerlidir. HDR, standart dijital görüntüleme veya fotoğraf teknikleriyle mümkün olanlardan daha büyük bir dinamik parlaklık aralığını yeniden üretmek için görüntüleme ve fotoğrafçıda kullanılan bir teknik olan “Yüksek dinamik menzil” anlamına gelir. HDR görüntüleri, çok parlak, doğrudan güneş ışığı veya aşırı gölge veya çok soluk bulutsular içeren daha gerçekçi dünya sahneleri gibi daha ‘geleneksel’ yöntemler kullanılarak elde edilene göre daha büyük bir parlaklık seviyesi aralığı gösterebilir.

Pil ömrü için optimize edildiğinde, Windows 10 HDR filmleri SDR (standart dinamik aralık) videolar olarak oynatır. Aksi takdirde, HDR videoları oynatır, ancak pilinizi daha hızlı boşaltır.

İşte Windows 10’da video kalitesi için pil ömrünü en iyi duruma getirme yöntemi . Aşağıdakileri yapın.

Ayarları aç.

Sistem – Pil’e gidin.

Sağ taraftaki Diğer tasarruf seçenekleri kategorisini bulun.

“Batarya ile film ve video izlerken”, aşağıdaki değerlerden birini seçin. Pil ömrü için optimize etme – Windows 10 HDR filmleri SDR videoları olarak oynatacaktır. Video kalitesi için optimize edin -Windows 10 görüntü kalitesini korur.

Aynı seçenek klasik Güç Seçenekleri uygulamasında da yapılandırılabilir. Geçerli güç planınızı yapılandırmak için gelişmiş güç ayarlarını açın .

Ayrıca, uygulamayı Ayarlar uygulamasından açmanız da mümkündür.

Ayarlar açın.

Sistem – Güç & uyku bölümüne gidin.

Sağ taraftaki Ek güç ayarları bağlantısını tıklayın.

Aşağıdaki diyalog penceresi açılacaktır. Orada, Yüksek performanslı güç planını seçin.

Gerekli seçenekleri görmek için Plan ayarlarını değiştir’i tıklayın (yukarıdaki ekran görüntüsüne bakın). Multimedya ayarları altında , “Pil Üzerinde” satırında Video oynatma kalitesi önyargı parametresini değiştirin . “Video oynatma güç tasarrufu eğilimi” ve “Video oynatma performansı yanlılığı” arasında seçim yapabilirsiniz.

Bu kadar.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, video]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU