23 Mayıs 2017 Salı

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : İnternet Explorer Hız Arızaları Ve Çözümleri

 

İnternet Explorer Hız Arızaları Ve Çözümleri

İnternet explorer tamiri:

1.Internet Explorer 6 tamiri 1: Eger internet Explorer istediginiz gibi calismiyorsa ve hatalar veriyorsa yeniden kurmak en akillica yol, ama nasil, Program ekle kaldirdan bu isi yaparsaniz bozukluklarin hicbirini giderme sansiniz olmayacaktir , peki nasil yapmak lazim: 1. WIndows XP kurulum CD nizi takin. 2. Start/Run. Deyip komut satirina asagidakini aynen yazin (copy paste en iyisi) rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\ie.inf "OK".deyin simdi eski arizalar yok oldu cünkü yepyeni bir exploreriniz oldu. 2.Internet Explorer 6 tamiri 2: Start > Run > regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Active Setup\Installed Components\ {89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383} IsInstalled,i arayin ve 0 (Null). degerini verin Bundan sonra IE6 yi yeniden kurmamiz mümkün.Bunun icin Microsofttan i.e exploreri download etmemiz gerekir. Download: ie6setup.exe Dosyayi örnegin. C:\IE6_Setup. diye kaydedin. Start > Run C:\IE6_Setup\ie6setup.exe" /c:"ie6wzd.exe /d /s:""#E" (yandakini copy paste yapin) ok dedikten sonra kurulum asistani baslayacaktir. 3.Internet explorer Link problemleri Diyelimki bir linke tikladiginizda yeni bir pencere aciliyor ama sayfa görüntülenmiyor / veya sag tikladiginizda ayni sey oluyor, Bir sorun var ama nedir diyorsunuz . Sorun Bir veya birkac Internet Explore DLL sinin registriert olmamasindandir Cözüm asagida: Start -> Run -> regsvr32 urlmon.dll (OK). Eger Problem devam ediyorsa asagidakilerini uygulayin: Start -> Run -> regsvr32 actxprxy.dll regsvr32 shdocvw.dll Bu da ise yaramadiysa IE yi yeniden kurun. 4.IE6 nin Otomatik tamamlamasini kapatmak: Eger IE6'nin yazdiginiz bir adresi veya sifrelerinizi otomatik tamamlamasindan biktiysaniz okuyunuz: Normalde IE6 adres satirina bir iki kalime yazdiktan sonra otomatik olarak adresi tamamlamaya calisir.Kurulumunuza bagli olarak IE6 Formlari ve passwordlari da otomatik tamamlayabalir, basta faydali gibi görünen bu durum, Gayet rahatsiz edici de olabilir Bu özelligi kapatmak icin,"Tools" a click leyin ve"Internet Options". u secin daha sonra Content adi altinda "AutoComplete" buttonunu göreceksiniz bu butonu clicklediginizde. Otomatik tamamlama secenekleri karsiniza cikacak. Simdi burada istediginiz özelliklere tik koyarak veya tik i kaldirarak, IE6 nin sizin sözünüzü dinlemesini saglayabilirsiniz. 5.DNS cache yi iyilestirelim ve internet sayfalari hizli acilsin : Start --- Run ---- regedit yazip ok diyelim Registry de asagidaki degisiklikleri yapalim ( xp.reg v001 da tanimli) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM : **CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters] Satırına Gelip,Yeni DWord oluştur seçeneğine tıklayın oraya aşağıdaki komutları girip dword değerlerini oluşturun: 1-)"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001 2-) "CacheHashTableSize"=dword:00000180 3-) "MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00 4-) "MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d

Explorer Giriş Sayfası mı Kilitlendi? Kesin Çözüm


İnternet Explorer giriş sayfası kilitlendiği için sistem geri yükleme veya format atan arkadaşlarımız vardır belki aramızda. Ya da sorunu çözmek için bazı programlar kullananlar... Ama bunlara hiç gerek kalmadan kilidi kaldırmanın, yine İnternet Özellikleri nden Giriş Sayfasını deiğiştirmenin Yolu var.Sadece Regedit (Kayıt Degteri) te ufak bi ayar değişikliği yaparak.Evet Şunları yaparak ; Başlat > Çalıştır > Regedit HKEY_CURRENT_USER > Software > Policies > Microsoft > Internet Explorer > Control Panel Anahtarındaki HomePage değerine tıklayarak 0 olan değerini 1 olarak değiştirin... Şimdi de IE a sağ tıkladığınızda giriş sayfasındakş kilidin kalktığını göreceksiniz...

BAŞLANGIÇ SAYFASI AYARLARI:

 

1-) İki Kayıt defteri değişikliğine ihtiyaç var.Böylece IE ayarlarının izinsiz değişimine karşı bir koruma sağlayabilirsiniz.


-Kayıt defterinde 'HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Int ernet Explorer\Restrictions' yolunu izleyerek NoBrowserOptions adlı DWORD değerini bulun. Yoksa kendinizde oluşturabilirsiniz. Değere çift tıklayın ve veri alanını 1 olarak ayarlayın.

2-) Şimdi hemen altındaki 'HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Int ernet Explorer\Control Panel' klasörüne gelin. HomePage adlı DWORD değerini bulun veya oluşturun ve yine veri alanını 1 olarak ayarayın. Bundan sonra Internet seçeneklerinde değişiklik yapmak veya ansayfanızı değiştirmek isterseniz, bu değerleri geçici olarak 0 (sıfır) yapmanız gerekecektir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, İnternet Explorer]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU