13 Mayıs 2017 Cumartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Modern Dosya Gezgini Etkinleştirme

Windows 10’da Modern Dosya Gezgini Etkinleştirme

Windows 8’in 2012’de piyasaya sürülmesinden bu yana Microsoft, uygulamalarını ve işletim sistemini temiz, hızlı ve modern bir görünüm ve görünüm haline getiriyor. Karşılaştırırken niyet görülebilir evrensel uygulamaları tanıdık Win32 uygulaması modeline dayalı tüm cihazlarda (masaüstü, tablet, telefon, vs.), ve klasik uygulamalar için tasarlanmıştır. Windows işletim sisteminin parçaları da geçiş yapıyor. Windows 10’daki Windows Ayarları uygulamasının klasik Denetim Masası’ndan belirgin bir şekilde farklı olduğunu fark edeceksiniz.

Dosya yöneticisi yıllar içinde birçok yeni özellik görürken, halen eski win32’ye dayanıyor. Bunun nedeni, Dosya Gezgini, Windows deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır – aslında, bunu bir uygulama olarak görmeyebilirsiniz. Ancak Microsoft’un Dosya Gezgini’nde ne sakladığına dikkatli bir göz atmak isterseniz, Windows 10 Creators Güncelleştirmesinde kontrol edebilirsiniz.

Evrensel Dosya Gezgini’ni etkinleştirin (Windows 10 1703 veya üstü)

Evrensel Dosya Gezgini’ni kullanmak için, Windows 10 Creators Güncelleştirmesi’ne ihtiyacınız olacak. Gizli modern Dosya Gezgini’ne erişmek için bir kısayol oluşturmanız gerekir. Masaüstünüzü sağ tıklatın , Yeni’yi seçin, ardından kısayol’u tıklayın.

öğenin konumunu yazın bölümüne aşağıdaki komutu yazınız.

explorer shell:AppsFolder\c5e2524a-ea46-4f67-841f-6a9465d9d515_cw5n1h2txyewy!App

Bu kısayol işin bir isim giriniz.

Modern Dosya Gezgini özellikleri ve işlevselliği açısından çok basittir. Birden çok pencereyi başlatma özelliği gibi işlevselliği beklemeyin. Dosya izinleri gibi bazı diğer özellikler eksik, ancak üzerinde çalışılıyor. Seçimi tersine çevirmek, bir ISO ve görünümler yüklemek, sürükleyip bırakmak, kopyalama yolu, önizlemeleri ve geçmişi gibi diğer özellikler henüz yok.

Diğer işlevler, seçimler, arama, özellikler, yenileme ve yeni klasörü içerir. Silme, kopyalama ve paylaşma gibi komutlar da mevcuttur.

Ayrıca, iyi çalışan anında arama yapabilirsiniz.

Modern Dosya Gezgini şu an için tek görev odaklı, ancak umarım bu değişiklik Microsoft’un etkinleştirmeye hazır olduğu zamana kadar değişir. Sekmeli bir arayüz de yeni kullanıcı arayüzünden yararlanabilir.

Bu kadar.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Modern, Dosya Gezgini]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU