22 Mayıs 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Classic Color Panel kullanarak Windows renklerini özelleştirme

Classic Color Panel kullanarak Windows renklerini özelleştirme

Classic Color Panel, çeşitli arayüz öğeleri tarafından kullanılan renkleri özelleştirmek için Microsoft Windows cihazları için ücretsiz taşınabilir bir programdır.

Uygulama Windows 7, 8 ve 10 işletim sistemleriyle uyumludur. Durum böyle olsa da, Windows 10 aygıtlarında Microsoft, Renkli Denetim Masası uygulamasını işletim sisteminden kaldırmak için muhteşem bir fikri olduğu için çok yararlıdır.

Bu, Windows 10 kullanıcılarını Ayarlar> Kişiselleştirme> Renkler altındaki (yetersiz) renk seçenekleriyle bırakır. Deneyimli kullanıcılar, Windows Kayıt Defteri’ndeki (HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors altındaki) arabirim öğeleri için renkleri değiştirebilirler ancak muhtemelen çoğu kullanıcının yapmak istediği bir şey olmadığını biliyorlar.

Classic Color Panel

Classic Color Panel, renk özelleştirme seçeneklerinin erişilebilirliğini artırır. Programı kurulumdan sonra doğrudan çalıştırabilirsiniz. Kayıt defterinin ayarlarının yedeğini oluşturmanıza izin veren bir başlatma istemi görüntüler. Varsayılan renk ayarlarını geri yüklemek için istediğiniz zaman Kayıt Defteri dosyasını çift tıklatabileceğinizi kabul etmeniz önerilir.

Program arayüzü kendisi ButtonText veya Arka Plan gibi arayüz öğelerini renklerle ilişkilendirir. Bu renkler her bir öğenin yanında gösterilir ve rengi tıkladığınızda, başka bir renge dönüştürmek için kullanabileceğiniz bir renk seçici açılır.

Uygulama, metin renklerini ve arayüz renklerini böler ve her birini arayüzdeki kendi sütununa görüntüler. Üç ok simgesine bir tıklama, rengi değiştirebileceğiniz daha fazla arayüz öğesini görüntüler.

Renkler otomatik olarak değiştirilmez; bu, uygun renkleri bulmadan önce çeşitli renk düzenlerini test etmek için oturumunuzu kapatıp tekrar tekrar açmanız gerekebileceği anlamına gelir.

Kayıt Defteri değerlerini değiştirmek için değişiklik yaptıktan sonra uygulamayı tıklamanız gerekir. Program imzalamayı ister ve kabul ederseniz derhal oturumunuzu kapatır.

Yeni renk şeması, bir dahaki sefere tekrar oturum açtıktan sonra aktiftir. Program, varsayılan renk düzenini geri yüklemek için kullanışlı bir “varsayılan” düğmesi ile birlikte gönderilir. Son olarak, renk şemasını istediğiniz zaman dışa aktarabilirsiniz. Bu, başka bir aygıta veya başka bir kullanıcı profiline de uygulamak istiyorsanız kullanışlı olabilir.

Geliştirici, sitedeki bazı arabirim öğeleri için örnek yayınladı. Bazılarını adıyla tanımlayabilseniz de, başkalarını belirlemek için resimleri görebilirsiniz.

Klasik Renkli Panel, Windows 10 çalıştıran aygıtlarda renk özelleştirme seçeneklerini geri yükler. Windows 7 ve 8 kullanıcıları programı da kullanabilir, ancak bu makinelerde daha az kullanışlıdır. Ancak, tüm renk seçeneklerini tek bir arabirimde görüntüler ve bu renkleri bir esinti haline getirirken kullanmanız daha kolay olabilir.

Classic Color Panel indir

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Classic, Color Panel, Windows]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU