9 Mayıs 2017 Salı

BİLİŞİM YAZILARI : Telefonunuz Android Nougat' a uygun mu ?

Telefonunuz Android Nougat’ a uygun mu?

Serbest bırakıldığında Android 6.0 (daha çok Marshmallow olarak da bilinir) getirdiği heyecan verici özelliklerden dolayı pek çok Android kullanıcısı dünyası sarsıldı. Ancak, teknoloji dünyasındaki birçok şey gibi, Marshmallow da yakında Android 7.0 Nougat tarafından kapatılmıştı. Nougat, Ağustos 2016’da piyasaya çıktı ve yeni çağın Android cihazlara ulaşmasını müjdeledi.

Bir Android akıllı telefonunuz ya da tabletiniz varsa, Nougat’a geçmenin zaman ve emek harcayıp değmeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu kılavuzu, başlamanıza yardımcı olmak için hazırladık.

Telefonunuz Uygun mu?

Her şeyden önce, cihazınızın Android Nuga ile uyumlu olup olmadığını onaylamanız gerekir. Nougat’a yükseltme yapmaya uygun bazı marka ve modellerin bir listesi:

·         Google cihazları – Google Pixel ve Pixel XL (önceden oluşturulmuş); Google Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player ve Google Pixel C

·         Samsung – Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge (önceden oluşturulmuş); Samsung Galaxy S6, S6 Kenar, S6 Kenar +, Not 5, S Tabla A Tab ve Tab S2 (LTE kilidi açık)

·         Sony – Sony Xperia X, Xperia X Performansı, Xperia X Kompakt, Xperia XZ, Xperia Z5, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 Kompakt, Xperia Z3 + ve Xperia Z4 Tablet

·         LG – LG V20 ve G6 (önceden oluşturulmuş); LG G5, V10 ve G4

·         Motorola – Moto Z, Z Force, Z Play, X Stil, X Oyna, X Force, G4, G4 Plus ve Droid Turbo 2

·         HTC – HTC U Ultra (önceden oluşturulmuş); HTC 10, Bir A9 ve Bir M9

·         Huawei – Huawei Mate 10 (önceden inşa edilmiş); Huawei Mate 8, Mate 9, P9, P9 Plus, P9 Lite, Nova ve Nova Plus

Nougat Özellikleri

Cihazınız Android Nougat için uygunsa, kaçınılmaz olarak soracağınız bir sonraki soru şudur: Nougat geçmelimiyim? Çevrimiçi güvenlik özelliklerinden yararlanmak istiyorsanız kesinlikle Android’in en yeni sürümüne geçmelisiniz.. Siber güvenlikten başka, Nougat’a geçtiğinizde aşağıdakilerden keyif alacaksınız:

·         Bölünmüş ekran – Bu, aynı ekrandaki iki uygulamaya erişmenizi sağlar; bu, acele ederken çok kullanışlıdır ve bir e-postayı yanıtlarken (veya başka bir senaryoda) bir dokümanı kontrol etmeniz gerekir.

·         Doğrudan cevaplar – Bildirimler sadece Nougat ile uyarı değildir. Doğrudan Yanıtla özelliğiyle, doğrudan ekranın birlikte verilen bildirimler alanından iletilere yanıt verebilme olanağına sahip olursunuz.

·         Yepyeni emojiler – Emojis aracılığıyla kendini ifade etmekten hoşlanıyorsanız, Android Nuga, 70’ten fazla yeni ve güncel emoji ile kelime haznenizi genişletecek.

Nuga ile İlgili Konular

Android cihazlarını seçmek için yakın zamanda Android 7.1.2 piyasaya çıktı. Bir Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X veya Nexus 6P’ye sahipseniz, Android 7.1.2’ye güncellerseniz parmak izi sensörünüzde bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Özellikle, sensörünüz artık düzgün çalışmayabilir; telefonunuzun kilidini açmak ve başka şeyler yapmak için kayıtlı parmak izlerinizi kullanamazsınız. 7.1.2 güncellemesini indirmeden önce bu sorun çözülene kadar beklemek istersiniz.

Sonuç

Genel olarak, Android Nuga almak kesinlikle önerilir. Nougat’ın sunduğu özelliklerin keyfini çıkarmak için Marshmallow cihazınızı şimdi güncelleyin!

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Telefon, Android Nougat]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU