31 Mayıs 2017 Çarşamba

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Proxy ve VPN Arasındaki Farklar

Proxy ve VPN Arasındaki Farklar

Her ne kadar ikisi de sizi başka bir bilgisayara uzaktan bağlama rolünü yerine getirmesi göz önüne alındığında, başlangıçta bir VPN ve Proxy’nin aynı olduğunu düşünebilirsiniz; ancak iki yöntem arasında bazı farklılıklar vardır.

Doğru olanı seçmek

Neredeyse sürekli, sızdırılmış veriler, şifreleme sorunları, gizlice gözleme ve diğer gizlilik konularıyla ilgili haberler duyuyorsunuz. Bu makalelerin çoğu, cihazlarınızı genel Wi-Fi’ye bağladığınızda Sanal Özel Ağ’tan yararlanma gibi internet güvenliğinizi iyileştirmenize yardımcı olmak için bir şekilde ilişkili ancak çoğu zaman uygun verileri sağlamıyorlar. . VPN veya Proxy bağlantılarının nasıl çalıştığını ve hangisinin belirli bir bağlam için seçileceğini bize tam olarak bildirmiyorlar.

Proxy’ ler ve VPN’lerin kendilerini benzer kılan önemli bir özelliği vardır ve bu, İnternet’teki gerçek konumunuzu gizlemelerinin gerçeğidir.

Proxy

Proxy sunucusu, temelde trafik akışınızda bir ara geçiş yapan bir sunucudur. Bu, etkinliğiniz tamamen farklı bir yerden geliyormuşsunuz gibi görünmesini sağlayacaktır. Örneğin, fiziksel konumunuz Londra’dadır ve yalnızca ABD’li insanlarla sınırlı olan bir web sitesine erişmek istiyorsunuz. Yapabileceğiniz şey, kendinizi bir ABD proxy sunucusuna bağlamak ve o web sitesine erişebilmeniz mümkün olacak. Vekiller, bu nedenle, bölgenizde bulunmayan YouTube videolarını izlemek gibi herhangi bir etkileyici fayda sağlamayan etkinlikler için çok faydalıdır.

VPN

Sanal Özel Ağlar, etkinliklerinizi başka bir IP adresi olarak maskeleyerek gizleme konusunda benzer bir role sahiptir. Ancak, VPN ile olan tek benzerlik budur. VPNS daha sisteme geniş bir yoldan kurulmuştur. Bunun anlamı, bir VPN’in, çevrimiçi oyunlara erişmek veya Windows işletim sisteminize gelen güncellemeler gibi bilgisayarınızdan geçen tüm trafiği yakalayacağıdır.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Proxy, VPN]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU