16 Mayıs 2017 Salı

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da TRIM'in SSD için etkin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Windows 10’da TRIM’in SSD için etkin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?

TRIM, SSD ömrünün süresince SSD sürücülerinizin performansını en üst düzeyde tutmak için geliştirilmiş özel bir ATA komutudur. TRIM, SSD denetleyicisine geçersiz ve kullanılmayan veri bloklarını saklamadan önce saklamasını söyler; bu nedenle bir yazma işlemi gerçekleştiğinde silme işlemlerinde harcanacak zaman kalmadığından daha hızlı tamamlanır. TRIM otomatik olarak sistem seviyesinde çalışmaksızın, TRIM komutunu kendisine gönderebilen bir aracı elle kullanmadıkça, SSD performansınız zamanla azalır. Bu nedenle, Windows 10’daki SSD’niz için TRIM’in doğru şekilde etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol etmek ve devre dışı bırakılmışsa etkinleştirmek için daima iyi bir fikirdir.

Bildiğiniz gibi, yarıiletken sürücünüzdeki verileri sildiğinizde, Windows silinmiş olarak işaretler. Bununla birlikte, veriler fiziksel olarak sürücüde kalır ve kurtarılamaz. SSD denetleyicisinin çöp toplama, yıpranma düzeltme algoritmaları ve TRIM, blokları silinmesini ve böylece boş olduğunu ve yeniden yazılmaya hazır olduğunu bildirir.

Böylece, TRIM sayesinde silinen verileri içeren depolama blokları silinecek ve bir dahaki sefere aynı alana yazılmışsa, yazma işlemi daha hızlı gerçekleştirilecek.

Windows 10’da SSD’niz için TRIM’in etkin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Windows 10’da TRIM’in SSD’niz için etkin olup olmadığını görmek için, yükseltilmiş bir komut isteminde tek bir konsol komutu çalıştırmanız gerekir. Bunu aşağıdaki gibi yapın.

Windows 10’da TRIM’in SSD’niz için etkin olup olmadığını görmek için, yükseltilmiş bir komut isteminde tek bir konsol komutu çalıştırmanız gerekir. Bunu aşağıdaki gibi yapın.

Yüksek komut istemi örneğini açın.

Aşağıdaki komutu yazın veya kopyala yapıştırın:

fsutil behavior query disabledeletenotify

DisableDeleteNotify değerine bir göz atın . 0 (sıfır) ise, trim etkin işletim sistemi tarafından. Devre dışı bırakılırsa, DisableDeleteNotify değeri 1 olur.

Aşağıdaki örnekte, TRIM edilir etkin Windows 10 yüklü olduğu disk sürücüsü için:

Windows 10’da SSD için TRIM nasıl etkinleştirilir başlıklı konudan öğrenebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, TRIM, SSD]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU