12 Mayıs 2017 Cuma

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Akıllı telefonları koruma kuralları

 

Merhaba. yeni alanlar ve pek dikkat etmeyenler için bir kaç noktanın altını çizelim.

 

Konu başlığında bahsettiğim asıl koruma meselesi cihazın korunmasıyla alakalı. Bir iphone'u darbelerden korumanın en önemli kurallarından biri, cihazı herhangi bir yerde bir masa üzerinde bulundurmak gerekiyorsa, cihazı ekranı alta gelecek şekilde masaya koymaktır. Başkalarının nasıl yaptığına aldırış etmeyin. üstelik cihazın arkasıda görüntü olarak epeyce şıktır rahat olun.

 

Böylece cihazınızı üzerine bir şey devrilmesi veya aniden bir sıvı dökülmesine karşı korumaya alırsınız. iphone'ların arkası önünden daha dirençli ve dayanıklıdır. Ekran camı yerine mat ekran filmi koruması tercih edin.

 

Iphone6'yı ilk aldığım günlerde de bu konudan bahsetmiştim. cam, cihazın ekranını dışa doğru çekerek ekran camının zamanla gerilmesine yol açabilir. bu yüzden film kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız. üstelik artık daha kaliteli filmler üretiliyor. ayrıca mat film üzerinde parmağınız camdan daha hızlı hareket edecektir.

 

Ben henüz kullanmıyor olsamda, film ekran camınızın çizilmelere ve darbelere karşı korunmasında fayda sağlar.

 

Dokunma hareketlerinizi sertçe yapmayın. iphone ekranı parmak hareketlerini en küçük dokunuşları algılayabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu yüzden işlemleri yaparken önemli olan doğru hareketi yapmaktır. sertçe vurmak değil. ayrıca yumuşak dokunmaya alışırsanız daha seri işlemler yapabildiğinizi de göreceksiniz.

 

Yine bağlantılı olarak süpürme hareketini ve ekran üzerinde parmakları birlikte kullanarak yapacağınız diğer hareketleri ekrana hızlaca bastırmadan yapabilmek mümkündür. Bu da yine daha hızlı işlem yapmanızı sağlayacaktır. ayrıca ekran ve cam ömrününde uzamasına önemli katkı sağlayan bir durumdur.

 

Cihazı pantolon, gömlek, ceket veya benzeri giyisi ceplerinde taşımamaya özen gösterin.

 

Sürekli baskıya maruz kalan IPhone birsüre sonra bundan mutsuz olmaya başlar ve yıpranır. ayrıca çok hızlı ısınıp soğuyan cihazın içinde bulunan hassas birleştirme noktalarıda bu ısınma ve soğumaya yıpranarak tepki vereceğinden, cihaz ömrü kısalacaktır.

 

Telefonu elde tutarken yanlardan aşırı baskı yaparak kavramamaya dikkat ediniz. Evet cihazı düşürmemelisiniz ve kontrol altında tutmalısınız, fakat yapacağınız aşırı baskı cihazın birleşim noktalarındaki hassas yapıştırıcı ve vidalamaya zarar verir. Orta noktayı siz bulacaksınız. hem nazik, hem güvenli tutuş için artık iş becerinize ve vicdanınıza kalıyor.

 

Web siteleri ve forumlarda göreceğiniz çeşitli testleri yapmayı denemeyiniz. ağırlık kaldırma baskıya dayanıklılık gibi veya bükülme testleri gibi, iphone'u karalamak amaçlı veya başkalarıyla eylenmeye dayalı bu tür aktiviteler cihazı tamamen kaybetmenize sebep olabilir.

 

Cihaza bağladığınız kulaklık veya data kablosu gibi ek aksesuarları kablolarından değil, dip noktalarından kavrayarak takıp çıkarınız. Bu işlemleri yaparken de yavaş hareket etmeye özen gösteriniz. yangından mal kaçırır gibi takıp çıkarırsanız hem aksesuarlar hem telefondaki yerleşim yuvaları bir süre sonra isyan eder ve kopmaya gevşemeye yüz tutar.

 

Telefonun hoparlör bölgesini tamamen kapatan el hareketlerinden kaçınınız. Telefonla konuşurken özellikle mikrofon bölgesine tükürük saçmamaya dikkat ediniz.

 

Son olarak, vara yoğa telefonu kurcalamayınız. unutmayın. bunlar oyuncak değil. hayatımızı kolaylaştırmak için geliştirilmiş yardımcı cihazlardır. Fazla bağlanmaya gerek yok.

 

SAVAŞ KIRÇOVALI

 

ÖZEL BÜRO & BİLİŞİM MÜHENDİSİ

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Akıllı telefon]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU