Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp mobil cihazınızı bulabileceğinizi biliyor muydunuz, veya duymuş muydunuz arkadaşlar? Google'ın bu ücretsiz servisi ile kayıp telefonunuzu ya da tabletinizi kısa sürede bulabilir, hatta uzaktan kilitleme komutu yollayabilirsiniz.
Google'ın geçtiğimiz yıl kullanıcılara sunduğu Android Cihaz Yöneticisi'nin nasıl çalıştırıldığını detaylı bilen pek fazla kimseler yok. Yapacağınız ufak bir ayarlama sayesinde, kayıp cihazınızı kısa sürede bulabileceksiniz ve uygulamayı kullanmayı da öğrenebileceksiniz değerli turkhackteam üyeleri.
Androic Cihaz Yöneticisi (Android Device Manager) sadece mobil cihazınızı tespit etmekle kalmıyor. Uzaktan mesaj gönderebiliyor, telefonu kilitleyebiliyor hatta içerisindeki tüm verileri silebiliyorsunuz. Konuda anlatacağım adımlar sayesinde, bu özelliği nasıl kullanacağınızı tam anlamıyla öğreneceksiniz.
Başlangıç
Bu servisin çalışması için Android cihazınıza bağlı bir Google profilinizin olması gerekiyor. Ayrıca cihazın Android 2.2 ya da daha üstü olması lazım.
Öncelikle Android Cihaz Yöneticisi'nin aktif olup, olmadığını kontrol edeceksiniz. Bunun için öncelikle telefonunuzda bulunan Google Ayarları'na girmeniz gerekiyor. Açılacak yeni pencerede Android Cihaz Yöneticisi seçeneklerine girin. Karşınıza iki seçenek çıkacak: Bu cihazın konumunu uzaktan belirle ve Uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver.
Bu iki seçeneği de işaretlemeniz gerekiyor. Seçenekleri işaretledikten sonra Android 4.1 ve sonraki sürümlere sahip kullanıcıların fazladan ayar yapması gerekiyor. Bu kullanıcılar Google Ayarlar menüsü içerisinden Konum başlığına girmeli. Burada Konum başlığı yanındaki anahtarı Açık seçeneğine getirip, karşınıza çıkacak pencereden Kabul Et'e basarak, etkinleştirme işlemini tamamlıyorsunuz.
Kayıp cihazı bulmak
Bu ayarları yaptıktan sonra Google'ın sunduğu Android Cihaz Yöneticisi servisini etkinleştirmiş olacaksınız turkhackteam'in değerli üyeleri. Bundan sonrası oldukça basit. Telefonunuz çalındığında Android Cihaz Yöneticisi sitesine gitmeniz gerekiyor. Karşınıza çıkacak pencerede, kaybolan telefonunuza bağlı olan Google profilinizi girmelisiniz.
Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra karşınıza Android Cihaz Yöneticisi'nin arayüzü açılacaktır. Sistem Google Maps ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Sol üst köşede profilinize eklemiş olduğunuz cihazınızı göreceksiniz. Altındaki seçeneklerden, telefonunuza ulaşmanız ya da tüm bilgileri imha etmeniz mümkün. Şimdi sizlere bu seçeneklerden de bahsedeyim.
Zili Çaldır seçeneğiyle her gün başınıza gelebilecek bir olaya çözüm sağlıyorsunuz. Mesela bulunduğunuz mekanda telefonunuzu bulamadığınızı fark ediyorsunuz. Android Cihaz Yöneticisi üzerinden telefonunuza çağrı atabilirsiniz. Telefonunuz sessiz konumda olsa bile 5 dakika boyunca en yüksek seste çalmaya başlayacaktır. Böylece mekan içindeki kayıp telefonu bulacaksınız.
İkinci seçenek ise Kilitle. Gece arkadaşınızın doğum gününden dönerken, taksi içerisinde telefonu düşürdünüz. Taksici ile konuştunuz ve ertesi gün telefonu alabileceğinizi öğrendiniz. Ama telefonunuzun bu süre içerisinde karıştırılmasını istemiyorsunuz. Kilitle seçeneği ile uzaktan telefonunuza bir şifre koyabilirsiniz. Böylece telefonu geri alana kadar bir başkası telefon menüsüne giremeyecektir. Ayrıca Kilitle seçeneği ile telefon ekranına bir mesaj bırakabilirsiniz. Böylece telefonu elinde tutan kişiye de uyarıda bulunabilirsiniz.
Son seçenek ise gerçekten de son olarak tercih edilmesi gereken özelliklerden biri. Telefonunuzun yanlış ellere geçtiğini düşünüyorsanız ya da çalındığından eminseniz Sil seçeneği ile tüm verilerinizi silebilirsiniz. Unutmamakta fayda var: Sil seçeneği ile telefonunuzu Fabrika Ayarlarına geri döndürürsünüz arkadaşlar. Yani silinen verileri geri döndürmenin bir yolu yok.
Eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız kendi başınıza çözüm bulmak yerine, yerel kolluk kuvvetlerine haber vermeniz gerekiyor. Böylesi sizin için daha faydalı ve sağlıklı olacaktır.
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android Cihaz Yöneticisi, Kayıp Telefon]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder