17 Ekim 2014 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) Kapatma - Detaylı Anlatım

Vista ve Windows 7 kullanıcılarının en büyük baş belası olan Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) kapatmanın 2 farklı yolunu öğreneceğiz.

Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) Kapatmanın 2 Farklı Yolu



Bildiğiniz üzere Vista'da başlayıp Windows 7′de devam eden Kullanıcı Hesabı Denetimi bazen çok sinir bozucu bir hale gelebiliyor. Birşeyler yüklemeye çalışırken ve güncelleştirme yaparken sürekli karşımıza çıkan uyarılar bir zaman sonra insanı deliricek hale getirebiliyor. Ama artık herşey kontrolümüz altında. Sizce de Kullanıcı Hesabı Denetiminden kurtulmanın zamanı gelmedi mi?

1 – Tamamen Kapatma

İlk yöntem ile bir sonraki formata kadar Kullanıcı Hesabı Denetiminden tamamen kurtulabilirsiniz. Yalnız hemen uyarayım. Kullanıcı Hesabı Denetimi kişisel bir güvenliktir. Eğer yeterince güvenliğe sahipseniz kaldırmanızda hiçbir sakınca olmaz. Fakat yeterince güvenliğiniz yoksa kaldırmamanızı öneriyorum. Yine de kaldıracak kişileri düşünerek ilk yöntemi anlatmaya başlıyorum.

Tamamen kapatmak içinde iki farklı yöntem bulunmakta. İlki yeni başlayanlar için bir yöntem. Son derece kolay ve basit. Aşağıda yazan adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca Türkçe ve İngilizce işletim sistemi kullananları da düşünerek iki farklı dilde de resimleri ve yöntemleri görebileceksiniz.




Windows Vista

Denetim Masası (Control Panel) –> Arama kutusuna "uac" yazdığınızda "Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) aç veya kapat" ı göreceksiniz. Oradan onay kutusunu kaldırıp Tamam (OK) butonuna basarak kapatabilirsiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlatın işte bu kadar.

Windows 7

Denetim Masası (Control Panel) –> Arama kutusuna "uac" yazdığınızda Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarını Değiştir (Change User Account Control settings) göreceksiniz. Tıklayın ve Hiçbir zaman uyarma (Never notify) yazan kısma doğru kaydırın. Zaten aşağıdaki resimde bire bir örneğini göreceksiniz. Resimde ki gibi yapmanız önerilir.

Kodla yapmak isteyenler için ise işletim sistemi farketmiyor. Başlattan Çalıştır veya Windows+R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştırı açabilirsiniz.



Kapatma

Kod:

 

C:\Windows\System32\cmd.exe /k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0 /f

 

Açma

Kod:

 

C:\Windows\System32\cmd.exe /k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 1 /f

 

Kapatmak için kapatma kodunu açmak içinse açma kodunu çalıştıra yazarak "Enter" a basın. Tüm yapmanız gereken bu.

2 – Sadece Yönetici Hesabında Kapatma




Bilgisayarınızı sizden başkası kullanıyorsa en ideal çözüm sadece kendi hesabınız için Kullanıcı Hesabı Denetimini kapatmaktır. Çünkü siz kendinizi zararlı yazılımlardan korusanız bile bir başkası aynı hassasiyette olmayabilir. Biraz bencilce olsa da bu dertten kendinizi kurtarabilmeniz için güzel bir özellik. Yalnız şunu belirtmeliyim ki bu özellik sadece Windows 7 / Vista Business ve Ultimate kullanıcılarının faydalanabileceği bir özellik. Eğer yeni başlayan bir bilgisayar kullanıcısıysanız bu yöntem size birazcık kafa karıştırıcı gelebilir.





İlk önce başlattan "Yerel Güvenlik İlkesi" ve ya başlat-çalıştır'a "secpol.msc" yazarak Yerel Güvenlik İlkesi (Local Security Policy) ayarlarını açıyoruz. Yerel İlkelerin (Local Policies) altında bulunan Güvenlik Seçenekleri (Security Options) seçeneğine tıklayıp "Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yönetici Onay Modu'ndaki yöneticiler için yükseltme isteminin davranışı" yazan kısmı bulup çift tıklıyoruz. Yerel Güvenlik Ayarı (Local Security Setting) sekmesinden "İstemde bulunmadan yükselt" (Elevate without prompting) i seçerek tamam diyoruz. Artık sadece yönetici türünden hesaplar için Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) kapatılmış durumda.



SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Kullanıcı Hesabı Denetimi, UAC, Detaylı Anlatım]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU