23 Ekim 2014 Perşembe

WEB ÇÖZÜMLERİ : Google Chrome Uzantıları İçerisinde Silinemeyen Uzantılar Nasıl Silinir ?

 

Google Chrome Uzantıları İçerisinde Silinemeyen Uzantılar Nasıl Silinir?

Bu yazımızda Google Chrome tarayıcısına bir şekilde yerleşip te daha sonra silinmeye çalışıldğında yanında "Chrome'dan Kaldır" simgesi olmayan uzantılar nasıl silinir buna bakacağız.

Öncelikle Google Chrome'un sağ üst köşesinde bulunan simgesine tıklayın. Açılan menüde "Araçlar"ı tıklayın. Sol tarafta bulunan "Uzantılar" sekmesine giriş yapın ve ardından ekranın sağ üst köşesinde yer alan "Geliştirici Modu" seçeneğinin önüne tik koyun.

Daha sonrasında ise kaldıramadığınız uzantının yanındaki "Kimlik" yazan yerin önünde bu uzantıya ait rasgele harflerden oluşuyor gibi görünen bir ibare göreceksiniz. Bu ibareyi kopyalayıp bir metin belgesi içerisine yapıştırın.

Şimdi kaldıramadığımız uzantının kimliğini öğrenmiş olduk. Yapmamız gereken şey, Google Chrome'unklasörlerine girerek buradan elle bu uzantıyı silmek.

 

Öncelikle "Bilgisayarım"ı açın ve "C:" dizinine girin. Ardından "Users" klasörüne girin. Burada kendi kullanıcı adınızın bulunduğu klasörü açın. Sırayla "AppData", "Local", "Google", "Chrome", "User Data", "Default" ve son olarak "Extensions" klasörüne giriş yapın. Burada bazı klasörler göreceksiniz. İşte bu klasörlerin arasından az önce kimliğini aldığımız uzantının klasörünü bulun ve bu klasörü silin.

Son olarak şunu da belirtelim ki, Google Chrome içerisinde bu tarz silinmeyen uzantıların bulunması bilgisayarınızda istenmeyen ve sizin dikkatinizden kaçarak yüklenmiş bazı program ve uygulamaların varlığına işaret olabilir. Bu yüzden Malwarebytes ve Adwcleaner programları vasıtasıyla bilgisayarınızı taramanızı tavsiye ediyoruz.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Google Chrome Uzantıları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU