8 Ekim 2014 Çarşamba

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows 7 ve 8'de Açılışı Hızlandırın !



Windows 7 ve 8
'de, sistem açılışı esnasında otomatik olarak çalışan programları yöneterek bilgisayarınızın açılış hızınızı artırabilirsiniz.

Windows işletim sistemi açılırken arka planda bazı programlar otomatik olarak çalışmaya başlar. Bu programlardan bazıları hızla açılıp, işini bitirdikten sonra kapanırken, bir kısmı da istemediğiniz halde açılıp arka planda çalışmaya devam edebilir. Kimi zaman bilgisayarın açılış performansına da etki eden bu programların otomatik açılma işlemini iptal etmek mümkün.

Windows 7 ve önceki Windows sürümlerinde başlangıç programlarına erişmek için Başlat menüsüne msconfig yazın ve Enter tuşuna basın. Karşınıza çıkan pencerenin Başlangıç sekmesine girin. Burada, başlangıçta otomatik olarak çalışan hizmetler ve programların bir listesini göreceksiniz. Eğer listede başlangıç esnasında çalışmasını gereksiz gördüğünüz bir program mevcutsa, yanındaki tik işaretini kaldırın.



Windows 8 ve 8.1
'de ise başlangıç programlarına ulaşmak çok daha kolay. Görev Çubuğu'na sağ tıklayıp Görev Yöneticisi'ni açın. Karşınıza çıkan penceredeki Başlangıç sekmesine girin. Burada yine başlangıçta çalışan programlar ve hizmetlerin bir listesini göreceksiniz. Bunun yanı sıra programların başlangıç hızına etkisini de aynı pencere üzerinde görebilmeniz mümkün. Listede başlangıçta çalışmasını istemediğiniz programa sağ tıklayın ve Devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows 7, Açılışı Hızlandırma]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU