27 Ekim 2014 Pazartesi

PROGRAM TAVSİYESİ : Here Haritalar Tüm Android'liler İçin Sunuldu.


Nokia'nın ünlü navigasyon programı HERE, tüm android cihazlar için bugün indirilebilir hale geldi. Internete gerek duymadan navigasyon imkanı sağlayan HERE Haritalar, Lumia kullanıcılar arasında oldukça beğeniliyordu. Android pazarına gelerek, Google Haritalara rakip olması beklenen HERE, çevrim dışı özelliği ile oldukça dikkat çekecektir.

İlk etapta, sadece Samsung telefonları üzerinde "beta" testini gerçekleştiren Nokia, uygulamanın sızması üzerine çalışmalarını hızlandırmış gibi gözüküyor. Microsoft tarafından mobil cihazlar bölümü satın alındıktan sonra elinde HERE gibi bir kaç uygulaması kalan firma, daha önce de Android için launcher üretmişti. Daha sonra, Android tabanlı telefonlar da piyasaya süren firma, Microsoft'un isteği üzerine bu telefonların üretimini sonlandırmıştı.

Peki HERE haritaların Android'e gelmesi ne anlam taşıyor? Google Play'de bir den fazla navigasyon uygulaması bulunuyor. Bunların bazıları paralı iken bazıları ise ücretsiz. Ücretli navigasyonlar genelde bilindik firmaların haritalarını kullanıyorlar ve lisans için oldukça yüksek ücretler istiyorlar. Ücretsiz seçenekler ise, birden fazla bağımsız harita kaynağı kullansa da, haritaların güncelliği ve detay seviyesi oldukça değişken. Ayrıca ücretsiz navigasyonlar genelde sesli yol desteğine sahip olmuyorlar.

HERE haritanın farkı ise; hem internet bağlantısına ihtiyaç duymaması, hem çok kaliteli bir harita alt yapısına sahip olması hem de sesli yol asistanı desteğine sahip olması. Sahip olduğu özellikler ile iGo ya da TomTom gibi dünya devleri ile yarışacak kapasitede olan HERE haritaların ücretsiz olarak sunulması da en büyük artısı olsa gerek.

HERE haritaları telefonunuza yüklemek için BURAYA tıklamanız yeterli. Android 4.0 üzerine sahip kullanıcılara açık olan uygulama her telefona kurulabilse de, performanslı çalışması için 4 inç üzeri ekran ve en az 1 GB RAM istiyor. Uygulamayı yüklemek için, telefonunuzun ayarlar >> güvenlik kısmından bilinmeyen kaynakları seçmiş olmanız gerekiyor. Henüz beta sürecinde olan haritalar, hazır olduğunda Google Play'de yayınlanacak. Sizce HERE; Google Haritalara rakip olabilir mi?


Kaynak; HERE

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Here Haritalar, Android]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU