21 Ekim 2014 Salı

PC ÇÖZÜMLERİ : Kendi Portatif/Portable Programınızı Kendiniz Yapın

 

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

 

Umarım herkesin işine yarayabilecek ve faydalı bir konu açıyorumdur.Başlıkta da belirttiğim gibi taşınabilir program nasıl yapılır onu anlatacağım.Ama daha öncesinde taşınabilir program yapmanın amacı nedir ondan bahsetmek istiyorum.

 

Herhangi bir internet cafeye gittiğiniz zaman hemen hemen bilgisayarların %99 unda Mozilla Firefox,Winamp, İnternet Download Manager, CCleaner (gezindiğiniz site geçmişlerini temizlemek amacıyla) Foxit Reader (pdf okuyucu) v.s gibi programların kurulu olmadığını görüyorsunuz ve en ihtiyacınız olduğu zamanda bu programları kullanamıyorsunuz.

 

Bunu önlemek aslında çok kolay.Başka bir örnek daha verelim.Mesela evdeki bilgisayarınızda bir program yüklü ve başka bir arkadaşınızın bilgisayarına da aynı programı yüklemek istiyorsunuz fakat gelin görün ki programın setup dosyasını bulamıyorsunuz veya yanlışlıkla sildiniz.

 

İşte o zaman programınızı portable (taşınabilir ve kurulumsuz) yaparak arkadaşınızın bilgisayarında da kullanabilirsiniz üstelik kurulum gerektirmeden.Şimdi resimlerle bunu nasıl yapacağımızı sırayla anlatacağım.Bunu yapabilmek için bilgisayarınızda sadece Winrar programının yüklü olması yeterlidir.Winrar'ı kendi sitesinden indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız ve daha sonra bilgisayarınıza kurunuz.

NOT:Bu anlatımda yer verilen linklerin hepsi,programların kendi üreticilerinin sitesine ait olup kesinlikle hiçbirinde warez,serial v.s paylaşımı yoktur.

1-Programı kurduk şimdi sıra herhangi bir programımızı taşınabilir hale getirmek.Önce taşınabilir yapmak istediğimiz programımızın kısayoluna sağ tıklıyoruz ve özellikler diyoruz.Daha sonra hedef kısmında yazan .exe uzantısını kopyalıyoruz.


 

2-Daha sonra aynı yerde "Hedef Bul" kısmına tıklıyoruz ve karşımıza çıkan ekrandaki tüm dosyaları seçiyoruz.


3-Ve seçtiğimiz dosyaların üstüne sağ tıklayıp "Arşive Ekle" diyoruz.


4-Çıkan ekranda kırmızı ile işaretlediğim alanları seçiyoruz.


5-Daha sonra "Gelişmiş" sekmesine tıklayıp işaretlediğim alana tıklıyoruz.


6-"Genel" sekmesi altında, işaretlediğim alana en başta kopyaladığımız .exe uzantısını yapıştırıyoruz.

 

7-Daha sonra "Modlar" sekmesi altında işaretlediğim alanları seçiyoruz.


8-"Güncelleme" sekmesi altında yine işaretli yeri seçiyoruz.


9-Portable programımıza Simge seçmek için resimde işaretli kısma tıklıyoruz ve simgemizi seçiyoruz.(Simge olarak .ico uzantılı dosya istediği için ben aşağıya bazı iconları upload ettim


10-Ve son olarak her şeye tamam, tamam deyip sıkıştırmayı bekliyoruz. Ve aynı klasör içine taşınabilir programımızı atıyor.. İsterseniz .sfx uzantısını silebilirsiniz.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Portatif, Portable, Program]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU