28 Ekim 2014 Salı

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : iOS Güncellemelerinin Çok Alan İstemesinin Nedeni



Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, çok küçük boyutlarda güncelleme alsa bile kurulum için çok büyük depolama alanı isteyebiliyor. Peki ama neden?

iPhone ve iPad kullanıcıları, aldıkları güncellemelerin kurumu sırasında depolama alanı sorunu ile sık sık karşılaşabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 8.1'i iOS 8.0.2 kurulu bir iPad Air'e yüklemek istediğinizde; güncelleme boyutu 97 MB olmasına rağmen 2.2 GB alan gerektiğini görüyorsunuz.

Durum böyle olunca da birçok kullanıcı, yardım merkezimiz de dahil olmak üzere çeşitli şikayet platformların da bu durumdan şikayetlerini gündeme getiriyorlar. Ben de sizler için bu durumun arkasında yatan sebebi açıklığa kavuşturmak istedim değerli turkhackteam üyeleri.

Apple İşi Şansa Bırakmıyor

Her ne kadar yayınlanan güncellemeler de dosyalar sıkıştırılmış ve yeni dosyaların yanı sıra birçok güncellenmiş dosya olsa da Aslına bakacak olursanız, Apple'ın iOS için yayınladığı güncellemeler de gerekli olan depolama alanının tümü yayınlanan güncellemenin kurulumu için değil. Bu alana ihtiyaç duyulmasının en önemi sebebi cihazınızın kullanılmaz hale gelmemesi için Apple'ın aldığı önlem.

Biraz daha net açıklamak gerekirse, siz iOS 8.1'i yüklemek istediğinizde cihazınız, otomatik olarak mevcut işletim sisteminin bir kopyasını kaydediyor ve güncelleme sırasında herhangi bir sorun ile karşılaşacak olursanız, bu sayede cihazınız bilinen tabir ile "Brick" yani tuğla olmaktan kurtuluyor ve iOS 8.0.2'ye kolaylıkla dönebiliyor. Güncelleme işlemi sonlandığında ise cihazda yer kaplayan yedek dosyaları otomatik olarak siliniyor.

Apple bu sayede ürünlerinin güncelleme esnasında kullanılmaz hale gelmesinin önüne geçmeyi hedefliyor ve şu ana kadar da bu konuda başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ancak özellikle 16 GB iPhone ve iPad kullanıcıları bu durumdan çok memnun olmuyorlar.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, iOS Güncellemeleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU