24 Ekim 2014 Cuma

WEB ÇÖZÜMLERİ : Hosting İçin Önemli Noktalar /// WEB SİTESİ KURACAKLAR İÇİN ///

Hosting işlemlerinde sizler için önemli noktalar nelerdir? Gelin birlikte bunlara bir göz atalım.

Hosting işlemlerinde sizler için önemli noktalar şunlardır :

- Hız
- Siteniz için size verilecek alan boyutu (MB)
- Desteklediği programlar ve genel özellikler

Bunları önem sırasına göre teker teker açıklayalım.



Hız:

Sitenize ait sayfaların yüklenme hızı burada çok önemli bir unsur oluşturmaktadır. Gezilen sitelerin yavaş olarak gelmesinin yada gelmemesinin iki önemli nedeni vardır:

Bunlardan ilki, internete bağlandığınız bilgisayarın yeterli aksama sahip olamamasından kaynaklanan nedenlerdir.

İkincisi ise hostingden daha doğrusu hosting aldığınız serverdan kaynaklanan nedenlerdir. Şayet hosting aldığınız Server'ın internete çıkış hızı düşük ise ya da kapasitesinin üstünde hosting hizmeti veriyorsa doğal olarak sayfalarınızın yüklenme hızı yavaş olur. Ayrıca hız konusu sayfalarınızın boyutu ve hazırlandıkları programlarla da alakalı olduğunu hatırlatalım. Çünkü bazı siteler flash ve animasyon programları ile hazırlanır. Bu durum HTML formatta hazırlanan sitelere oranla flashlı sitelerin daha yavaş açılmasına neden olur.

Verilecek alanın boyutu:

Diğer maddelere de göz atacak olursak; size verilecek alan boyutu (kaç megabayt) ücrete göre de değişiklik göstermektedir. Siz konusuna göre hazırlayacağınız sitenize ne kadarlık bir alan gerekli ise o oranda hosting alanı talep edeceksiniz. Geniş kapsamlı ve içeriği fazla bir site düşünüyorsanız sitenize verilecek alanın boyutu da büyük olması gerekir.

Verilecek alan iki açıdan önemlidir: Birincisi, daha önce de ifade ettiğimiz gibi hazırlanacak sitenin boyutu açısından, ikincisi ise e-mailler açısındandır. Çünkü yapılan tasarımla beraber verilen e-mailler de aynı alanı paylaşır. Eğer verilen hosting alanı küçük ise belli bir süreden sonra mail trafiğinde sorunlar ortaya çıkabilir.

Server Desteği:

Web hosting'te bir diğer önemli nokta da kullandığınız program ve veri tabanının kiraladığınız Server tarafından desteklenmesidir. Günümüzde artık internet siteleri, tanıtımın yanında hazırlanan dinamik formlar sayesinde daha farklı işlevleri de (İş başvuru formları, talep formları, kredi kartı ile satış gibi) yerine getirmektedir. Bu tür formların hazırlanması özel programlama dilleri (ASP,PHP,SQL gibi) ile yapılmaktadır. Örneğin ASP destekli bir sitenin çalışabilmesi için sitenin server tarafında ASP ile yapılmış formları destekleyen programların kurulu olması gerekir.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Hosting, WEB SİTESİ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU