29 Ekim 2014 Çarşamba

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android Gizli Menü Açma



Android telefonların gizli menüsü

Bazı Android telefonlarda bulunan gizli bir özellik ile cihazın hiç bilmediğiniz bir ekranına ulaşabilirsiniz...Android Central sitesinin ortaya çıkardığı bu gizli menü, ancak özel bir karakter dizisi girilince açılabiliyor. Menüden Galaxy telefonların donanım durumu ve çeşitli işlevler denenebiliyor. Ayrıca teknik servislerin de kullandığı bu menüden bir sürü kontrol yapılabiliyor.

Örnek olarak Samsung Galaxy S5 telefondaki gizli servis menüsüne erişmek için önce cihazdaki "Arama/Telefon" tuşuna basıp, sonra " *#0*# " (tırnak işaretleri olmadan olmadan) yazıyorsunuz. Bunu yazarak girdiğiniz menüde cihazın titreşim, renk, dokunmatik ekran, hoparlör gibi çeşitli teknik özelliklerini test edebileceğiniz ekran geliyor.

Menünün çoğu normal bir kullanıcı için biraz fazla teknik ayrıntılarla dolu olabilir ama mesela renk testleri ölü piksel kontrol için işe yarayabilir. Veya ekranda belli bir yere dokunduğunuzda komutları algılamadığını düşünüyorsanız, dokunma testini deneyebilirsiniz. Ayrıca menüden telefonun hızölçer, barometre, parlaklık, jiroskop ve benzer sensörleri de test edilebiliyor. Hoparlör testini ise kalabalık yerlerde denemeyin, çünkü cihazdan yüksek volümde bir sinyal tonu çıkıyor.

Servis menüsünden çıkmak için cihazınızın Geri (Back) tuşuna basmalısınız. Tabii her ne kadar cihazlarını kurcalamaya meraklı çok kullanıcı olsa bile, yine de genel olarak bu türden teknik servis menülerinin karıştırılmasını önermiyoruz. Herhangi bir ayar değiştirdiğinizde telefondaki bazı özellikleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Milliyet

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android, Gizli Menü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU