14 Ekim 2014 Salı

PC ÇÖZÜMLERİ : PC'nizde kişisel dosyalarınızı gizlemenin yolları !



Fotoğraflarınızın, çalışmalarınızın ve kişisel dosyalarınızın PC'nizde kolayca erişilebilir halde olması canınızı sıkıyorsa, çözüm basit: onları saklamanız gerekiyor. Bunu yapmak için takip edebileceğiniz birkaç yol var arkadaşlar.

1. Gizli klasörler

Bu yöntem, dosyalarınızı bulmayı kafasına koyan birine muhtemelen işlemeyecektir ancak en azından onların yanlışlıkla görünmesine engel olabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit.

Windows'ta gizlemek istediğiniz dosya ve klasörleri seçtikten sonra seçim üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e tıklayın. Genel sekmesine tıklayın ve Öznitelikler bölümünde Gizli'yi seçili hale getirin. Son olarak Uygula'ya tıklayın.

2. Arama ve geçmişten saklayın



Gizli klasörler kafanızı karıştırıyorsa, benzer işi üçüncü parti uygulamaları kullanarak yapabilirsiniz. Bu yöntemde de verilerinizin yabancılar tarafından erişilmez halde olmayacağına dikkat edin.

My Lockbox adındaki uygulama, kişisel dosyalarınızı uygulama içinde saklıyor ve açmak için bir parola girmeniz gerekiyor. Araç, şifreleme kullanmıyor ancak kullanımı çok kolay ve hızlı.

3. Şifreleyin ve kilitleyin



Saklamak istediğiniz dosya ve klasörleri gerçekten güvence altına almak isterseniz, onları şifrelemeniz gerekli. Böylece parolayı bilmeyen kimse verilerinize erişemeyecektir.

Dosya şifrelemek için çok sayıda seçeneğiniz var ancak en kolay yollardan biri, şifreli ZIP dosyası oluşturmak. Windows için sunulan 7-Zip'in şifreleme özelliği de bulunuyor. Takip etmeniz gereken adımlar ise çok basit.

Önce şifrelemek istediğiniz dosyaları seçip sağ tıklayın. 7-Zip > Arşive ekle... komutunu seçin. Arşiv biçimini ZIP olarak değiştirin, sıkıştırma yöntemi için AES-256'yı seçin. Bir parola girin ve Tamam'a tıklayın.

ZIP dosyası aramalarda görünse de, içeriği görünmeyecektir ve parolayı bilmeyenler onu açamayacaklardır.

7-Zip kusursuz bir şifreleme yöntemi olmadığı için alternatif olarak bir şifreleme programı kullanabilirsiniz. Örneğin TrueCrypt'in kullanımı oldukça kolay; ancak artık geliştirilmediği için bazı kişilere göre yeterli güvenlik sunmuyor. Windows 7 Ultimate, Enterprise ve Windows 8 Pro'da bulunan BitLocker da iyi bir seçim olacaktır.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, PC, kişisel dosyalar, gizleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU