19 Ekim 2014 Pazar

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Android Cihazlarda Gizliliğinizi Arttırmanın Yolları



Cep telefonlarımız günümüzde artık bir uzvumuz gibi olmaya başladı. O nedenle artık işimiz, maillerimiz, fotoğraflarımız gibi birçok şeyi cep telefonumuzda saklıyoruz. Bu sakladığımız bilgilerimizin bazıları da başkalarının görmek istemeyeceği cinsten olabiliyor. Peki bu verileri nasıl güvenle saklayabiliriz. Telefonumuza ekran kilidi veya şifre koymak bazen yeterli olmayabiliyor. Bu konumda ekran kilidinin yeterli olmayacağı alanlarda imdadınıza yetişecek uygulamaları sizlerle paylaşacağım değerli turkhackteam üyeleri.

APPLOCK

Applock kısaca bir şifre koyma uygulaması. Ekran kilidi koymayı sevmeyenler için ideal bir çözüm olarak çıkıyor karşımıza. Kullanımı çok kolay olan bu uygulama sayesinde telefonun tamamına değil de istediğiniz uygulamaya kilit koyuyorsunuz. Uygulamada karşımıza telefonumuzda yüklü bütün uygulamalar geliyor. Hangi uygulamaya kilit koymak isterseniz seçip kilitleyebiliyorsunuz. Birisi tuş kilidinizi açabilse bile sizin görmesini istemediğiniz uygulamalara girmesi imkansızlaşıyor.

İndirmek İçin Tıklayın

ANDROGNITO

Bazı uygulamalar vardır. İşlevi mükemmel dahi olsa siz onu, çirkin arayüzü sebebiyle kullanmak istemezsiniz. Andrognito uygulaması işte bu bahsettiğim olayın tam tersi. Hem çok güzel bir arayüze sahip, hem de işini hakkıyla yapan bir uygulama. Andrognito cihazınızda gizlemek istediğiniz öğeleri saklarken, görünürlüğü de ortadan kaldırıyor. İçinde gelen "Stealth Mode" seçeneğini kullandığınız zaman, telefonu sizden başka kullanan kimse içeriğe ulaşamıyor.

İndirmek İçin Tıklayın

Smart Hide Calculator

Aslında bu uygulama biraz işin çakallığın da diyebiliriz. Adından da anlaşılabileceği gibi hesap makinesi gibi gözüken bu uygulamaya bütün bilgilerinizi saklayabiliyorsunuz. Peki sakladığınız bilgilere nerden ulaşacaksınız? Hemen açıklayalım, uygulamayı açtığınızda karşınıza çıkan hesap makinesine şifrenizi yazıp eşittir işaretine basıyorsunuz. Karşınıza bütün bilgileriniz geliyor. Burada en önemli etken şifrenizi kolay bulunabilecek bir şeylerden oluşturmamak. Çünkü hesap makinesini kullanan birisinin şans eseri, kolay şifreyi bulma ihtimali daha fazla olacaktır.

İndirmek İçin Tıklayın

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android Cihazlar, Gizlilik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU