26 Ekim 2014 Pazar

PROGRAM TAVSİYESİ : USB Belleklere Dosya Yazılmasını Engelleme Programı

 

Merhaba arkadaşlar.

 

USB'lere dosya yazmasını engelleme ve şifreleme programı buldum hemen sizinle paylaşıyım dedim. Dizüstü bilgisayarınızı ofis, ev, kafe, kütüphane gibi çeşitli ortamlarda çok amaçlı olarak kullanıyor olabilirsiniz. Bilgisayarınızda gizli ve önemli bilgiler bulunuyorsa ve bu dosyaların başkalarının eline geçmesi tehlike arz ediyorsa elbette dosyalarınızın çeşitli yöntemlerle ele geçirilmesini önlemek isteyeceksiniz.

 

Bilgisayarınızın başından kısa süreler için ayrıldığınızda önemli verileriniz USB bellekler aracılığıyla ele geçirilebilir. Bilgisayarınızı arkadaşlarınıza geçici olarak kullanmaları için veriyorsanız USB bellek ve harici diskler ile sisteminize virüs bulaşmasını engellemeniz de gerekebilir. Bu ve benzeri tehditlerden korunmanın yöntemi USB belleklere dosya kopyalanmasını engellemek gibi görünüyor. Removable Access Tool adlı ücretsiz yazılım ile Windows işletim sistemlerinde USB belleklere dosya kopyalanmasını engellemek mümkün. Araç USB belleklere veri yazılmasını engelleyebildiği gibi USB belleklerdeki dosyaların okunmasını da önleyebiliyor.

 

Removable Access Tool ile USB belleklere dosya kopyalanmasını engellemek oldukça kolay. Kuruluma ihtiyaç duymayan aracı çalıştırdığınızda minimalistik ve sade bir pencere ile karşılaşacaksınız. Yazılım arayüzünde üç adet seçenek yer alıyor. "Allow Read & Write (Default)" seçeneği ile USB bellekler sistemde sorunsuzca tanımlanıyor ve veri aktarımı yapabiliyor. "Allow Read Only" seçeneği USB belleklere dosya kopyalanmasını engelliyor ama bellekteki dosyalara erişilebiliyor.

 

"Disable USB Disks Detection" seçeneği ise USB belleklerin sistem tarafından algılanmasını önlüyor; yani bu seçenek ile USB belleklere veri yazılmasının ve bellekteki dosyalara erişilmesinin önüne geçilebiliyor. Eğer herhangi bir kişinin programı kullanarak yaptığınız engellemeleri kaldıracağını düşünüyorsanız programdaki parola koruması özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu özelliğe erişmek için "Options" menüsündeki "Change Password" seçeneğine tıklayın ve bir parola belirleyin.Ücretsiz olan ve kuruluma ihtiyaç duymayan Removable Access Tool aracını Windows 8, Windows 7, Windows Vista ve Windows XP işletim sistemlerinde sorunsuzca kullanabileceğinizi belirtelim.

















Tıkla İndir

Virustotal


Rar Pass :

tht_anonymous61

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, USB Bellekler, Dosya, Engelleme Programı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU