14 Ekim 2014 Salı

WEB ÇÖZÜMLERİ : Online Hesaplarda Güvenlik

Sanal ortamda email hesaplarından tutun, sosyal platformlar gibi daha kişisel bilgilerin bulunduğu sitelerden kredi kartı bilgilerine kadar birçok online hesap çalınma riskinde. Bu dökümanda online hesapları korumak adına yapılabilecek temel şeyler açıklanmaktadır.



1.Email Hesaplarında Güvenlik

Bir email hesabında güvenliğinizi sağlayan iki unsur vardır: Şifreniz ve kurtarma seçenekleriniz.

-Şifre Seçimi

Elbette kaba kuvvetle kırılamayacak şifre yoktur fakat güçlü bir şifreniz varsa ve hesabınız gerçekten çok değerli değilse saldırgan şifrenizi kırmaya çalışmaya muhtemelen uğraşmayacaktır. Şifrenizi seçerken harf, sayı ve karakter kombinasyonundan oluşmasına dikkat ediyorsunuzdur fakat mehmet1907 gibi bir şifre de tahmin edilmesi güç bir şifre değil, bu durumda saldırının her zaman üçüncü kişilerden gelmeyeceği, hesabınıza girmek isteyenin çevrenizden biri (ev arkadaşı, eski sevgili, anne..) olabileceği gerçeğini gözardı etmiş oluyorsunuz.

 

qwerty12345 de benzer şekilde, hesabınıza giriş yaparken yanınızdaki insanın görüp aklında kolaylıkla tutabileceği bir şifre. Şifrenizi l33t alfabesiyle kişisel olarak kodlamayı deneyin, tahmin edilmesi, gözlemlenmesi ya da kırılması en zor ve hatırlaması en kolay şifreleri bu şekilde oluşturabilirsiniz. L33t alfabesi, şekil benzerliğine dayanan bir kodlama biçimidir. Örneğin t harfi yerine +, s yerine $, A yerine 4 kullanabilirsiniz. Ekstra güvenlik için hatırlaması da kolay olacak biçimde şifrenizi parantez ya da köşeli parantez içine alabilir, sonuna ünlem ya da soru işareti ekleyebilirsiniz. Bu şekilde asıl şifrenizden vazgeçmeden güvenli bir şifreye sahip olursunuz. Örneğin;

mehmet1907 yerine; m3hm3t19o7! veya |v|ehme+1907 veya (m3hm3t1907?)

Mümkünse şifrenizi belirli aralıklarla değiştirin.




Her zaman güvenli bir şifre seçtiğiniz email adreslerini ya da kullan-at email adreslerini kullanın.

Her türlü hesap bilgilerinizi sık sık kontrol edin ve olağandışı durumlarda ilişkili tüm hesapların şifrelerini değiştirin. Bu tip durumlarda şifre değişimi yaparken kendi bilgisayarınızı kullanmayın.

Sisteminizi sık sık tarayın ve zararlı yazılımlardan kurtulun.

Güvenilirliği bariz olmayan tanınmamış sitelerden asla alışveriş yapmayın.

Kredi kartı veya bankamatik kartı yerine sanal hesaplar kullanın ve içinde paranızın olduğu her hesabın limitini düşük tutun.

Şifrelerinizi hiçbir yere not almayın, kimseyle paylaşmayın, mümkünse iki adımlı doğrulama kullanın ve bilgisayarın başından her kalktığınızda hesaplarınızdan çıkış yapın.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Online Hesaplar, Güvenlik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU