8 Ekim 2014 Çarşamba

WEB ÇÖZÜMLERİ : Mobil Uygulama Geliştirmek Mi İstiyorsunuz ??



Android Uygulama Geliştirme

Android Yazılım Geliştirme konusunda biraz araştırma yaptıysanız, hazırlanan sayfaların çoğunda
"Android Uygulama Geliştirme için Eclipse'i indirin" ile başlayan yönergeleri okuduğunuzu düşünüyorum. Bu cümlenin ardından JAVA ve diğer programlama dilleri hakkında açıklayıcı, öğretici ve konuyu derinlemesine araştıran makaleler bulabilirsiniz. Tamam, bu çok doğru bir yaklaşım ama herkese hitap etmiyor. Ben hiçbir programlama dili bilmiyorsam ve Android Uygulama Geliştirmek istiyorsam. O zaman ne yapmam gerekir? İşte bu sayfada bu konuya değinmek istiyorum. Hiçbir programlama dili bilmeden Android Uygulama Geliştirme ve oluşturduğunuz uygulamayı Android Markete ekleyerek para kazanabilirsiniz. Öte yandan Mobil uygulama geliştirme, Eclipse ve Android Uygulamalar ile ilgili detaylı teknik bilgileri ve örnekleri yineTurkhackteamiçerisinde bulabilirsiniz.

Yazılım bilgisi olmadan Android Uygulama Geliştirme mümkün mü?

Evet mümkün. Bu kısa cevaptan sonra size nedenini açıklamak istiyorum. Bundan 3-4 yıl önce birisi bana gelse ve
"HTML, CSS, JAVA, PHP bilmeden web sayfası oluşturabiliyorum" ve hatta bir adım daha ileri giderek "Sende yapabilirsin deseydi" kesinlikle benimle dalga geçtiğini düşünürdüm. Şimdi böyle düşünmüyorum. Çünkü bu dillerin hiçbirisini bilmeden, şu anda okumuş olduğunuz siteyi WordPress içerik yönetim sistemi sayesinde tek başıma hazırlayabiliyorum. Ben sadece MS Office Word belgesi hazırlar gibi, yazılarımı hazırlıyorum ve yayınlıyorum. Gerisini WordPress otomatik olarak hallediyor. WordPress açık kaynak kodlu bir web içerik yönetim sistemidir. Güçlü, kolay ve anlaşılır arayüzü sayesinde programlama dili bilen, bilmeyen herkes web site sahibi olabiliyor.



Peki, hiçbir programlama bilgisi olmadan Android Uygulama Geliştirme nasıl oluyor? Açıklayayım, bildiğiniz gibi Google Android Inc.
'yi 2005 yılında satın aldı. Piyasadaki rakibi Apple bu alanda kemikleşmiş bir yapı kurmuştu bile. O dönemde Apple uygulamaları piyasaya tamamen hakimdi. Google akıllı bir strateji kurarak bu büyük pastadan kendine pay almak istiyordu ve bunu başardı. Geçtiğimiz yıl Android Uygulama Geliştiricileri 125 milyon dolar gelir elde ettiler. Apple uygulama geliştiricileri ise 90 milyon dolarda kaldı. Son yıl istatistikleri, Anroid Uygulamaların rakibini geride bıraktığını dolayısı ile Googlen pastadan büyük payı aldığını gösteriyor.

Google bunu nasıl başardı?

Apple IOS ile uygulama geliştirme adımları kısaca şöyle özetlenebilir;

Apple
' uygulama geliştirmek için Developer Lisansına sahip olmanız gerekiyor. Bunun için yıllık $97 ödüyorsunuz. Hiçbir girişimde bulunmasanız ya da hiçbir uygulama yayınlamasanız bile "Bende varım" demek için ödenmesi gereken bir ücret.


Apple
'da hazırladığınız uygulamaların yayınlanması oldukça sıkı bir onay sürecinden geçiyor. Bu sürecin sonunda onay alınmaz ise prosedür tekrar baştan başlıyor.

Apple'da yayınlamak istediğiniz uygulamanın haklarını satın almalısınız. Lisans ücretleri ve prosedür yine karşınıza çıkıyor.

Apple'da uygulama yazmak için IOS işletim sistemini öğrenmek gerekiyor.


Di
ğer yandan çok ciddi rakipler sizi bekliyor. Bu rekabeti de iyi incelemek lazım.

Apple'da uygulama yazmak için IOS işletim sistemine sahip olmak gerekiyor. Yani bir MAC bilgisayara ihtiyaç var. Android'de windows tabanlı bir bilgisayar yeterli. Sanırım bunu kolaylıkla bulabilirsiniz



Google Android için uygulama geliştirme adımları;

Herhangi bir developer lisans ücreti ödemenize gerek yok.
Eclipse adı verilen ücretsiz uygulama geliştirme programı ile hemen çalışmaya başlayabilirsiniz.
Eclipse tıpkı wordpress gibi açık kaynak kodlu bir yazılımdır.
Lisans, Onay, Tescil gibi uzun prosedüler yok
Rekabet henüz çok yüksek değil.


App Dev Empire gibi videolu dersler sayesinde fikrinizi hayata geçirebilir ve saatler içinde Android Markete ekleyebilirsiniz.


Google gücünü büyük ölçüde açık kaynak kodlu yazılım kullanmasından ve prosedürleri en az indirgemesinden alıyor. Android Market
'in diğer önemli bir avantajı ise Android işletim sistemi kullanan markaların ve cihaz sayısının çok fazla olması. Bu sayının büyüklüğü doğru orantılı olarak kullanıcı sayısını ve uygulama indirme oranını yükseltiyor. Apple'da Ipad ve Iphone olarak bakıldığında toplam 4-5 farklı model var. Android kullanan marka sayısı yaklaşık 600 ve farklı cihaz sayısı ise 3400n üzerinde. İki üç yıl sonrasını siz hesap edin. Bence daha fazla gecikmeden adım atmak gerekiyor.

Mobil Uygulama Yapmak Artık Çok Kolay


Teknolojinin gelişimiyle birlikte internet kullanımında mobilin payı her geçen gün artıyor. Şirketlerin, e-ticaret sitelerinin, hizmet sağlayıcılarının hatta blog sahiplerinin mobilde ulaşılabilir olması, bir uygulamaya sahip olmaları kendileri açısından fark yaratan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Tabii bir uygulama yapabilmek öyle çok kolay bir şey değil. Bunun için ya programlama bilmeniz gerekiyor ya da maddi olarak bu güce sahip olup başkalarına yazdırabiliyor olmanız gerekiyor. Fakat kullanıcıların büyük çoğunluğu hem programlama bilmiyor hemde maddi olarak bu güce sahip değiller.

Mobil Uygulamanızı Kendiniz Yapın

Neyse ki artık mobil uygulama yapabilmek için ne programlama bilmenize gerek var ne de binlerce lira para ödeyerek bütçenizi sarsmaya. Uygun bir bütçeyle, programlama bilmeden, hızlı bir şekilde kendi mobil uygulamanızı geliştirmenize yardımcı olacak internet üzerinde bir çok platform bulabilirsiniz.

Bu platformlar sayesinde
"Yazılım bilmeden mobil uygulama yapabilir miyim?", "Kendi mobil uygulamamı nasıl geliştirebilirim?", "mobil uygulama yapabilmek için büyük paralar harcamalı mıyım?" şeklinde sorular tarih oluyor.

A
şağıda yer alan bu platformlardan birini kullanarak ücretsiz olarak ya da küçük bir yatırım ile kendi mobil uygulamanızı oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Bu şekilde ziyaretçilerinize farklı bir deneyim sunabilir, rakiplerinize fark atabilirsiniz.

Appery.io


Appery, Android, iOS ve Windows işletim sistemleri için uygulamalar geliştirebileceğiniz, Apache Cordova içeren bulut tabanlı bir mobil uygulama geliştiricidir.

Bulut tabanlı bir uygulama olduğu için, herhangi bir indirme ya da yükleme işlemi gerektirmiyor. Bu size ciddi zaman kazandırıyor. Ayrıca uygulamanızın arayüzü tasarlamanız için sürükle & bırak mantığıyla çalışan bir görsel düzenleyici bulunuyor. Bu sayede uygulamanızı daha kolay bir şekilde oluşturabiliyorsunuz.

Appery içerisinde çeşitli özelliklerin yer aldığı bir eklenti kataloğu bulunduruyor. Bu katalogdan seçeceğiniz farklı özelliklerle uygulamanıza daha fazla işlevsellik katabiliyorsunuz. Ya da kendi özel eklentilerinizi yükleyebilir ve onları kullanabilirsiniz.

Geliştirmekte olduğunuz mobil uygulamanızı kolay bir şekilde geliştirme ekibiyle, kullanıcılarla veya müşterilerle gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz.

Ücret: Başlangıç paketleri ücretsiz olmakla birlikte aylık 180$
'a premium üye olabilirsiniz.

2. Mobile Roadie


Mobile Roadie, herkesin kendi iOS ve Android uygulamalarını geliştirmesine yardımcı olan bir uygulama geliştiricidir. Uygulama platformu, RSS, Twitter veya Google News üzerinden otomatik olarak her tür medya aktarımını ve kullanıcıların birbiriyle gerçek zamanlı olarak sohbet edebilmesini sağlayan akış ekranı bulundurmaktadır.

Blogunuzda ya da sitenizde yer alan içeriği doğrudan uygulamanıza ekleyebilir ya da aynı şekilde uygulamanızdan sitenize veya blogunuza çekebilirsiniz.

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Mobile Roadie Connect uygulaması ile geliştirdiğiniz uygulamaları kendi cihazınızda deneyebilirsiniz.

Ücret: Aylık 125$
'dan, 667$'a kadar farklı üyelik çeşitleri bulunmaktadır.


3. The AppBuilder[/CENTER]



The AppBuilder, çalışanlarınıza, müşterilerinize, etkinliklere ve broşürlere uygun olabilecek iki farklı yorumla size uygulamalar sunuyor. Çevrimiçi bir araç kullanarak uygulamanızı oluşturabilir, sağlanan eğitimler veya TheAppBuilder
n kendisi, uygulamanızın yapısını belirleyip oluşturmanızda ve gerekli içerikle doldurmanızda size eşlik etmesine izin verebilirsiniz.

AppLibrary
'i kullanarak, kullanıcılarınıza bir ekranda iki uygulama gösterebilir hatta bunu kendi markanızla özelleştirebilirsiniz.Herkese açık veya gizli uygulamaları kullanıcı adları ve şifreler ile koruyabilir, app store aracılığıyla onları dağıtabilir, var olan bilgileri veya kullanıcı gruplarını doğrulamak için TheAppBuilder'in Active Directory'sini entegre edebilirsiniz.

Uygulamanızın yapısını veya içeriğini değiştirmek yayında olsanız bile çok kolay. Çünkü sınırsız sayıda güncellemeyi birçok mobil platformda tek bir tık ile yapabileceksiniz. Platform sayesinde yaptığınız bir değişikliği 60 saniye içerisinde güncelleyerek yayına alabileceksiniz.

Ücret: Talep üzerine belirlenmektedir.

İyi Günler Dilerim,

 

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Mobil Uygulama, Geliştirme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU