3 Ekim 2014 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : Kendinizi nasıl savunabilirsiniz ??

 

Evet herkese merhaba arkadaşlar bugün gördüğünüz gibi sizlere kendinizi nasıl daha iyi savunabilirsiniz onu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle aklımız her türlü şeye karşı açık olmalıdır. Diyelim birisi size dosya açtırmaya çalışıyor, bundan şüphelenmelisiniz. Dosyayı açmayacaksınız. Ama karşıdaki adam çok ısrarlı görünüyor ve size bir şekilde açmaya ikna etti diyelim, işte olay bundan sonra başlıyor. Herhalde yine açmayacaksınız, antivirusunuz varsa ilk tarayacaksınız. Ama yoksa da dosyayı açacaksınız...

Şimdi adam size Keylogger'ı atabildi diyelim. Şimdi bu Keylogger'ı nasıl temizleyebiliriz, temizleyemesek bile etkilerinden nasıl korunabiliriz onu anlatmaya çalışcağım.

msconfig'i kontrol edin. Bilmediğiniz türden bir program varsa devre dışı bırakın. Hatta hepsini devre dışı bırakın. Sadece (varsa) antivirusunuz açık kalsın.

Önerebileceğim antivirusler Avira ve ESET'tir. Diğer antivirusleri şahsen ben beğenmiyorum. Zaten en sağlam antiviruslerde bunlar diyebiliriz. Comodo Firewall'ı da tavsiye ederim. Ancak bu bir Firewall, antivirus değil. :)

Onun dışında ek olarak KeyScrambler diye bir programı göstereceğim size. KeyScrambler şu işe yarıyor:

Diyelim birisi size Keylogger attı ve sizin şifrenizi öğrenmeye çalışıyor. Eğer siz parolanızı girerseniz bu girdiğiniz parolayı Keylogger farklı olarak algılayacaktır. Böylelikle şifreniz karşı tarafın eline geçemeyecektir.

Yani buda işe yarar bir program. Ayrıca 3 günde bir mutlaka bilgisayarınızı taramalısınız. Günlük bakımını yapmalısınız, ayrıca bilgisayarınızda ne oluyor, ne yavaşlıklar oluyor bunları teker teker incelemeniz sizin için iyi olacaktır. Bilgisayarınızdaki değişiklikleri yakından takip edin ki ne olduğunu çözün. Ayrıca sosyal ağlarda hesaplarınız varsa onlardaki değişiklikleri de inceleyin. Çünkü hesabınız birinin eline geçmiş olabilir. Ayrıca bilgisayarınızı başka biri kullanıyorsa o kişileri de yakından takip edin. Onların yaptığı bir hata sizin de probleminiz olabilir. Sonuçta o bilgisayarı sizde kullanıyorsunuz.

Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum diyorsanız Linux'a geçebilirsiniz. Çünkü Linux, Windows'a göre daha güvenlidir.

Tanımadığınız kişilere şifrenizi vermeyin, önemsiz bir hesabın şifresi olsada vermeyin, eğer o hesabın şifresi diğer hesaplarla da aynıysa diğer hesaplarınız da karşı tarafın eline geçebilir.

Daha dikkatli olun, kötü duruma düşmeyin.

Ayrıca; en güvenli sistem fişi çekili sistemdir.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU