3 Ekim 2014 Cuma

PC ÇÖZÜMLERİ : BIOS Parolası Nasıl Verilir ? /// GÜVENLİĞİNİZİ ARTIRIN

 

Bilgisayarınızın giriş güvenliğini sağlamanın en kolay yollarından birisi bilgisayarınızın BIOS ayarlarından açılış parolası tanımlamaktır.


Bilgisayara BIOS parolası koymak için ;

Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalı ve BIOS ayarlarına girmelisiniz.

Bunun için bilgisayarınızı açtığınızda ekrana ilk görüntü geldikten sonra 'Delete' veya 'F2' tuşuna basınız. (BIOS'a göre değişebilir, hangi tuş olduğu, BIOS ayarlarına girebileceğinizi belirten ekranda gösterilecektir.)

BIOS ayarlarındaki seçeneklerden "Güvenlik" (Security) ile ilgili olan seçeneği seçtiğinizde "Kullanıcı Parolası" (User Password) ve "Yönetici Parolası" (Supervisor Password) olmak üzere iki farklı parola türü (BIOS'a göre değişebilmektedir) karşımıza gelecektir.

"Yönetici Parolası" sadece BIOS'a girmek istendiğinde sorulur.

"Kullanıcı Parolası" ise hem BIOS'a girmek istendiğinde, hem de bilgisayarın her açılışında sorulacaktır.

Eğer sizden başka kimsenin makinanızı açmasını istemiyorsanız bu seçeneği seçmeniz daha uygun olacaktır. Bu seçeneklerden herhangi birini seçtiğinizde koymak istediğiniz parola sorulacaktır.

Parolayı girdikten sonra kontrol amacıyla parolanız tekrar sorulacaktır. Burayı da doldurduktan sonra 'Esc' tuşuyla ana menüye çıkın. F10 veya Tekrar 'Esc' ye bastığınızda yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Değişiklikleri kaydederek çıkın.

 

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, BIOS Parolası, GÜVENLİK]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU