23 Eylül 2015 Çarşamba

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : iOS’ta XcodeGhost Virüsü Nasıl Bulunur ?



App Store
'u kandırarak zararlı uygulamaları mağazaya yükleyen XcodeGhost yazılımı sizi de etkilemiş olabilir. Peki, iOS'teki bu virüs nasıl bulunur?

App Store, geçtiğimiz gün XcodeGhost olayı ile çalkalanmıştı. Çinli hackerlar, iOS için uygulama yazma programı olan Xcode
'a alternatif olarak XcodeGhost'u geliştirmiş ve zararlı yazılımları içeren uygulamaları App Store'a yüklemeyi başarmıştı. Angry Birds 2 ve WeChat gibi 344 adet popüler uygulamayı taklit ederek App Store'daki yerini alan bu zararlı uygulamalar Applen olayı fark etmesinin ardından hemen kaldırıldı. Ancak XcodeGhost kullanılarak geliştirilen zararlı yazılım içeren uygulamaları, App Store'dan kaldırmadan indirmiş olabilirsiniz.

Jailbreak toplulu
ğundan tanıdığımız Pangu ekibi bu olay için bugün Xcode isimli iOS için virüs tarama uygulamasını yayınladı. Xcode isimli uygulama; iOS cihazınıza XcodeGhost olayı fark edilmeden, uygulamaları taklit eden zararlı yazılım içeren uygulamaları yüklediyseniz bunları tespit ediyor. Peki, Xcode virüs tarama uygulaması nasıl kullanılır?



1. Adım: iOS cihazınızdaki Safari tarayıcısından buradaki sayfayı açın.

2. Adım: Açılan sayfada lacivert renkli bir indirme butonu yer alacak. Bu butona tıklayın.

3. Adım: Pangu Xcode uygulamasını indirmeye başlamadan önce bir profil yükleme uyarısı çıkacak. Shenzhen Avaintel Technology isimli profili iOS cihazınıza yüklemeyi kabul edin.

4. Adım: Shenzhen Avaintel Technology profilini yükledikten sonra Safari tarayıcınıza geri dönün ve Pangu Xcode uygulamasını yükleyin.

5. Adım: Yükleme işlemi bittikten sonra ana ekranda
"击检测Xcode病毒" isimli uygulama yer alacak. Uygulamayı açın ve virüs taramasını başlatın.

Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan ve virüs taraması yaptıktan sonra eğer XcodeGhost virüsü iOS cihazınıza bulaşmamışsa yeşil bir onay işareti çıkacak. Eğer virüs bulaşmış ise iOS cihazınızı sıfırlamanızı ve tüm üyeliklerinizin şifresini değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, İos, XcodeGhost Virüsü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU