21 Eylül 2015 Pazartesi

BİLİŞİM YAZILARI : Botnet Nedir ??


BOTNET NEDİR ?

Bot kelime olarak robotun kısaltılmış halidir. Hackerlar, bilgisayarınızı bot adı verilen zombiye çevirerek amaçları doğrultusunda sizi kullanırlar. Bilgisayarınızda bu tür bir virüsün olması, sizin haberiniz olmadan Internet üzerinden otomatik görevleri gerçekleştirebilir.Botneti tam olarak açıklayacak olursak, hacker tarafından, zararlı yazılım trojan (rat)'ın çeşitli bilgisayar sistemlerine bulaştırılarak bu bilgisayardaki yetkilere sahip olmak demektir. Bir botnet trojanı, sisteme bulaştıktan sonra artık o bilgisayar bir zombiye dönüşerek botnet yöneticisinin her istediğini yapmaya hazır hale gelmektedir. DDOS için kullanılan Botnet virüsleri az CPU yediği için kullanıcı tarafından fark edilmez.

En Güçlü Botnet'Botnet Ağı Hakkında Bilgiler

Botnet'in en önemli noktası trojan'ın bulaştığı sistem sayısıdır. Örneğin; Trojan 1 bilgisayara bulaşırsa 1 bot (zombi), 100 bin pc'ye bulaşırsa elinde 100 bin bot (yüz bin zombi) demektir. Buda şudur ki, 100 bin kişinin kişisel bilgileri habersizce ele geçirilmiş olup, sadece birkaç tuş ile elindeki binlere botu tek bir hedefe yönlendirerek, sistemi devre dışa bırakmanın ne kadar kolay olabileceği
100-1000 arası ele geçirilmiş zombi bilgisayara bot. 1000' den daha fazla ele geçirilmiş (hatta milyonlarca olabilir) bilgisayar ağlarınada botnet ağı adı verilir.

Zombi Bilgisayar Nedir? Zombi Ağı Nedir '

Botnet trojanının bulaştığı her sistem birer zombie bilgisayardır. Zombi'ler hacker tarafından sistem açığı bulunarak hacklenilen ve aynı zamanda pc'nizdeki tüm kişisel bilgiler, iletişim ve veri ağının takip edilmesine açık bilgisayarlardır.

Botnet ağındaki tüm zombiler, sadece bir bilgisayardan (hacker) komut verilerek yönlendirilir.Zombiler özellikle DDOS saldırının merkezinde bulunan, ancak saldırı fiilinden haberdar dahi olmayan ve hacker tarafından ele geçirilmiş makinalardır. Genellikle anti-virüs kullanmayan, her reklama tıklayabilen, sık sık download (indirme) yapan bireylerin zombie olma olasılığı oldukça yüksektir. Zombiler en çok DDOS saldırısı yapılmak için sömürülür. Haberiniz olmadan bir zombi ordusunun parçası olabilirsiniz.

Botneti Özetleyecek Olursak

DDOS Saldırıları için muhteşem güçtür.

Zombi yani botlardan oluşan yıkım ordusudur.

Uzaktan yönetilirler.

Sahibi adına istenilen eylemi yapar, bilgi çalar veya saldırı yapar.

Spam mail gönderilir.

Her an emir almaya hazır sanal askerlerden oluşur.

Tüm siber ordu, genelde tek bir kişi tarafından yönlendirilir.

Tüm zombiler ile bir server'a saldırmak sadece bir kaç saniyelik yazılacak komutla yapılabilir.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Botnet]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU