30 Eylül 2015 Çarşamba

BİLİŞİM YAZILARI : Google Play'de, APK Yükleme Limiti Yükseltildi !



Google, mobil platformu Android için önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Geliştirici odaklı işletim sistemi olan Android için bugün uygulama boyutlarının limitinin artırıldığı duyuruldu. Google'ın geliştiriciler için yapmış olduğu bu hamle sayesinde Google Play'e yüklenen uygulamaların boyutları yükseltiliyor.

Google Play'e geliştiriciler en fazla 50 MB boyutunda APK. dosyasını yükleyebiliyordu. Eğer uygulama verisi 50 MB'tan fazla ise geliştiricilere; uygulama yüklendikten sonra uygulama içi indirim opsiyonu sunuluyordu. Google bu konuda bir hamle yaparak 50 MB olan yükleme boyutunu 100 MB'ta yükselttiğini açıkladı. Geliştiricilerin farklı API'leri kullanarak daha becerikli uygulamalar geliştirmesi için yapılan bu hamle önümüzdeki aylarda meyvesini vermeye başlayacaktır.

Android 6.0 Marshmallow ile gelecek olan yeni API'ler için Google'ın elini çabuk tutup böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor. 100 MB olan yeni yükleme boyutu sayesinde geliştiriciler daha efektif kodlar yazarak kaliteli uygulamalar ile karşımıza çıkacak. Ancak uygulama boyutu limiti API azlığı nedeniyle Android 3.2 ve daha düşük sürümlerde hala 50 MB olarak kalıyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google Play, APK Yükleme Limiti]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU