23 Eylül 2015 Çarşamba

BİLİŞİM YAZILARI : iOS 9 açığı bulana 1 Milyon Dolar !



Bir güvenlik araştırmacısı topluluğunun Apple iOS 9 açığı bulana teklif ettiği 1 milyon dolarlık fiyat herkesin dudaklarını uçuklatıyor. Toplam ödül ise 3 milyon dolar!

Çıktığı an itibariyle meşhur olup kullanılmaya başlayan iOS 9'a geçmeyen çok az kişi kalmıştır. Durum böyle olunca güvenlik çok önemli bir konu haline geliyor. Zerodium isimli bir acenta bu durumu gözüne kestirmiş olacak ki, iOS 9'daki üç kritik açığı bulana 3 milyon dolar teklif ediyor.

Bu iOS açığı neden bu kadar pahalı?

Zerodium'un açıklamasına göre Apple'ın yaptığı çok sayıdaki güvenlik önlemleri ve geliştirmeler, açıkları büyük ölçüde azaltmış. iOS'i şu anda piyasadaki en güvenli sistem olarak göstermeyi de ihmal etmiyorlar. Ancak yanılmayın, bu asla kırılamaz anlamına gelmiyor. İşte fiyatın yüksek olma sebebi de bu. Zerodium, cihazlar üzerinde kontrol sağlamaya yarayan açığı bulana 1 milyon dolar teklif ediyor. Bu açığı tarayıcı üzerinden özel bir saldırı ile gerçekleştirmeleri gerekiyor. Diğer Jailbreak veya ufak tefek bulunan sistem zafiyetleri kabul edilmiyor. Bu ilanın bitiş tarihi ise 31 Ekim.

Katılmak için gerekenler:

- Mobil Safari'yi veya Google Chrome'u ana ayarlarındayken web sayfası ile hedefleyebilmeli.

- Tarayıcıdan erişilebilen her uygulamaya, SMS veya MMS mesajlarına web sayfasından hedefleyebilmeli.

- Yapılan başvurular kesinlikle gizli kalmalı.

- Bütün bulunan açıklar uzaktan, sessizce, sorunsuz bir şekilde, kullanıcının sadece web tarayıcısı açmasıyla ya da SMS/MMS yoluyla olabilmeli.

Zerodium nedir?

Zerodium özel bir şekilde gerçekleştirilen, girişimciler tarafından desteklenen, siber güvenlikçilerin oluşturduğu, açıkları ve sistem güvenlik problemlerini araştıran bir takım. Bütün dünyadan yetenekli ve tecrübeli güvenlik araştırmacıların çalıştığı Zerodium, en yüksek ve sorunsuz güvenliği sağlamaya çalışıyor. Bunun için de bulunan açıklara yüksek meblağlar ödeniyor.

Bulunan her açık için 1 milyon dolar ödeme ve toplamda teklif edilen 3 milyon dolar şu anda tarihteki duyulmuş en yüksek rakam.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, iOS 9, açık, 1 Milyon Dolar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU