21 Eylül 2015 Pazartesi

BİLİŞİM YAZILARI /// Trojenlerin yeni odağı : Online Kumar Siteleri !



Sadece yasaklı olan ülkeler için geçerli olmayan bu online poker siteleri, birçok kumarın serbest olduğu ülkelerin vatandaşları tarafından da, ciddi rağbet görüyor. Öyle ki, tüm dünya genelinde büyük kullanıcı kitlesine sahip, özellikle poker üzerine kurulu birçok kumar sitesi varlığını sürdürüyor.

Bu kumar oynatan online sitelerden en büyük iki isminin ise, çok ciddi bir zararlı yazılıma, istemeden ev sahipliği yaptığı keşfedildi! Eset Güvenlik Şirketi araştırmacılarından Robert Lipovsky tarafından keşfedilen ve derhal söz konusu bu iki kumar sitesine bildirilen Poker Trojeni, online poker oynayan kimselerin üzerinde ciddi etkileri oluşturuyor.

Doğrudan Eset yetkilisi tarafından medya ile de paylaşılan bu zararlı yazılım, bilinen Trojen mantığı ile çalışıyor. Örnek olmaması adına isimlerini vermediğimiz bu iki büyük online kumar oynatan sitenin, arka planına kişi ya da kişiler tarafından yerleştirildiği düşünülen bu trojen ise, poker oynayan kimselerin bilgisayarlarını kontrol ederek, oyunu kaybetmesine yol açıyor.



Poker trojeni, nasıl çalışıyor?


Ayrıca söz konusu bu Poker Trojeni'nin nasıl işlevsellik gösterdiğini de açıklayan Eset araştırmacısı trojenin, poker sitesini kullanan bireylerin bilgisayarlarına yerleştiğini, sonrasında ise poker oynadıkları süre içinde trojenin, ekran görüntülerini karşı taraftaki kişiye gönderdiğini anlattı.

Böylece dolaylı olarak elini açık etmiş olan online poker oyuncusu, karşı tarafın mağlubiyetine uğramış oluyor. Bu iki ünlü online poker sitesini kullananların, potansiyel tehdit içerdiğini açıklayan Eset, kullanıcıların önlem alması gerektiğini de vurguladı.

Öte yandan birkaç farklı versiyonu bulunan bu Poker Trojeni, Eset tarafından ortaya çıkartılmadan önce, ne kadar süre aktif kaldığı ve kaç kullanıcıyı etkilediği soruları, henüz cevap bulmuş değil.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Trojen, Online Kumar Siteleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU