10 Eylül 2015 Perşembe

BİLİŞİM YAZILARI : Google Adsense Başvurusu Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

1.Aşama-Hesap Onayı

Google ilk olarak başvuru yaptığınız sitenin Adsense banlı olup olmadığını inceler. Ardından adınıza kayıtlı başka bir Adsense hesabı olup olmadığını kontrol eder.(Her kullanıcının bir tek Adsense hesabı almaya hakkı vardır.)


2.Aşama-Site İncelenmesi

Birinci aşamayı başarı ile tamamlayan kullanıcılar daha detaylı bir inceleme altına alınır. İkinci aşamada kullanıcıların siteleri, Adsense çalışanları tarafından incelenir. Bu inceleme süreci yaklaşık 2-7 gün arasında sonuçlanır. Peki Adsense çalışanları site içeriğinde nelere dikkat eder?

Özgün İçerik: Site incelemesinin ilk aşaması özgün içeriktir. İnceleme altına alınan sitede kopya içerik, spam veya telif hakkı içeren materyallerin bulunup bulunmadığı incelenir.

Künye: Adsense başvurusu yapmadan önce mutlaka doğru bir künye oluşturun. Künyeye girilen yanlış isim ve içerikler Google Adsense başvurunuzun reddedilmesine neden olacaktır.

İndeks Sayısı: Google'ın bir dikkat ettiği konu ise indeks sayısıdır. Sitenizin ne kadar aktif olduğu Google açısından önemli bir kriterdir. Bu konuda sitenizi güncel tutmak çok önemli bir artı puan olacaktır. Örneğin; yarım saatte 50 içerik girmektense 24 saat boyunca 30 içerik girmeniz Google açısından çok daha önemlidir.

Hit Sayısı: Unutmamalısınız ki Google ile karşılıklı olarak bir iş yapacaksınız. Şirket kendisini boş yere oyalayan ve gelecek vaat etmeyen kullanıcıları sevmez. Hatta Adsense başvurunuz kabul olduktan sonra koyulan 20.00TL'lik eşik değeri de bunun bir göstergesidir. Bu yüzden başvuru yapmadan önce belli bir tekil kullanıcı sayısına ulaştığınızı kontrol edin. Örneğin her gün sitenizi 100 tekil kişi ziyaret ediyor.

Başvuruda Sorun Çıkartan İçerikler: Webmasterlar farketmeden Google'a ters düşen içerikler yayınlayabiliyor. Örnek vermek gerekirsek; sitenizde bulunan bikinili kadın fotoğrafları Adsense'e kayıt olmanıza engel olacaktır. Bir başka örnek ise burç yorumlarıdır. Günlük girdiğiniz burç yorumları Adsense başvurusundan red cevabı almanıza yol açacaktır. Kısacası %100 özgün içerikli, bildiğiniz konularda yazılarınızı yazmanız gerekmektedir.

Son Kontroller: Başvuru yapmadan önce sitenizde çıplak kadın fotoğrafları olmamasına, burç yorumları olmamasına, kopya içerik olmamasına dikkat ediniz. Başvuru yapmadan önce reklam alanlarınızı aktifleştirin böylece Adsense çalışanları reklamların nerede yayınlanacağı hakkında bilgi edinmiş olsun. Bir sayfada en fazla 2-3 reklam alanı bulunsun. Son olarak Adsense başvurunuz kabul olur ancak reklam yayınlanmazsa endişelenmeyin, Google'ın sitenize reklam yönlendirmesi birkaç günü bulabilir.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google Adsense, Başvuru]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU