Merhaba Arkadaşlar;
Bu konumuzda sizlere InstantRescue yazılımını tanıtmak istiyorum. Öncelikle yazılım nedir ne yapar tanıyalım.
InstantRescue bir çeşit sistem kurtarma yazılımı olmakla birlikte, özel tanımlı dosya/klasörler üzerindede tam kurtarma işlemi yapan ufak boyutlu bir yazılımdır. InstantRescue sadece işletim sisteminin olduğu disk alanını baz alır. O sebeple, özel tanımlı dosya klasör belirtmek istediğinizde sadece sistemin kurulu olduğu disk alanında belirleme yapabilirsiniz. Örnek: Files, Music, Pictures ve Videos klasörleri gibi. Bu şekilde bir belirleme yapıldığında bu klasörler içindeki dosyalar otomatik güncelleme olur. Örnek: Pictures klasör içindeki resimlerinize yenileri eklendiğinde program bunları Rescue Area alanına kopyalar.
Bilirsiniz bazen işletim sistemi belirli veya belirsiz nedenlerden dolayı açılamama gibi sorunlar teşkil eder. Bilgisayarı açmak istediğinizde birde bakarsınız sistemin düzgün boot olmadığı, eksik dosyalardan dolayı açılamadığını görürsünüz. Bu gibi durumlarda program 1-2-3 ayarına göre sistemi Orijinal Area'dan alıp Rescue Area'ya taşır.
Bu alanda program arayüzünü görmekteyiz. Pre-Boot enabled kısmı programın çalıştığını, service kısmı servisin çalıştığını, password kısmıda program ayarlarının şifre ile korunduğunu temsil etmektedir.
Calculate Size kısmı, Rescue Area içindeki verinin kapladığı alanı hesaplar. Copy Update alanı ise, sistemdeki son değişiklikleri hesaplar ve sistemin son halini Rescue Area alanına dahil eder.
Bu alanda programın action tabı altındaki özellikleri görmekteyiz.
Copy Update: Sistemi son haline günceller. Calculate Size: Data alanını hesaplar. Boot to Rescue Area: Kurtarma alanına sistemi geri döndürür. View Log: Logları gösterir. Clear Log: Logları siler. Enable Pre-Boot: Programı aktif eder. Disable Pre-Boot: Programı kapatır. Data Anchoring: Otomatik izlenen dosya/klasör belirler. Options: Program ayarları. Exit: Çıkış
Bu alanda Options tabı altındaki ayarlardan General sekmesini görüyoruz.
Boot Preferences: Sistemin boot durumu ayarlarının yapılandırılması. Display hotkey and pause bar: Boot olurken size görünecek olan klavye kısa yolu. Boot Splash Delay: Boot halinde kurtarma penceresinin görüntülenme süresi. Failed boots before booting to other Area: Bu ayarda eğer sistem düzgün boot olamazsa, kaç seferden sonra Rescue Area'ya geri döneceğini belirler.
Bu alanda Options tabı altındaki ayarlardan Copy/Update sekmesini görüyoruz.
Copy Options: Sistemin günceleme durumu ayarlarının yapılandırılması. Play sound after copy/update completion: İşlem sonunda ses çalar. Excluded Folders/Files: Bu ayarda, temp gibi gereksiz olan klasörler dışlanabilir. Sistem son haline Copy/Update olurken, temp gibi dosya yedeklerini dışlar.
Bu alanda Options tabı altındaki ayarlardan Password sekmesini görüyoruz.
Copy/Boot Password: Programda kritik eylemlerin korunması için atanan şifre ayarları yapılandırılır. Enabled: Şifreyi belirler, şifreyi aktif veya pasif eder.
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam |
SAVAŞ KIRÇOVALI
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Pre-Boot InstantRescue, Rescue Area, SİSTEM KURTARMA YAZILIMI]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder