6 Eylül 2015 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : Windows 10'un Çalışması İçin Sistem Gereksinimleri

Tutmayan Windows 8 satışları sonrası Microsoft, Windows 10 ile masaüstü ve mobil platformlarda taze bir başlangıç yapmak istiyor. Bu yüzden stratejilerini de esnek olması üzerine kurguluyor. Bunlardan biri de sistem gereksinimleri.

Baktığımızda Windows 10 için açıklanan sistem gereksinimleri Windows Vista'dan bu yana belirlenmiş olan gereksinimler ile neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. Sanırız bu sayede Microsoft basit konfigürasyonlu dizüstü pazarında Chrome OS ile, tablet tarafında da Android ile daha rahat rekabet etmeyi hedefliyor.



Resmi olarak kullanıma açılacağı tarih ise 29 Temmuz. Peki bilgisayarınız Windows 10'u kaldırabilecek sistem özelliklerine sahip mi? İşte istenen minimum sistem özellikleri şöyle sıralamak mümkün:[*]Ekran çözünürlüğü: 1024 x 600[*]Ekran kartı: DirectX 9 ya da sonraki bir sürüm[*]İşlemci: 1GHz ve üstünde bir işlemci ya da SoC[*]Sabit disk alanı: 32-bit için 16 GB, 64-bit için 20 GB[*]RAM: 32-bit için 1 GB ve 64-bit için 2 GB

Bu özelliklere göre hayli düşük bir sisteme sahip olsanız dahi Windows 10
'u kullanabilmeniz mümkün. Hatta yukarıda belirttiğimiz gibi bu özelliklerin Windows 7 için gereken minimum sistem özelliklerinden hemen hemen hiçbir farkı yok.

Bunun dışında, Windows 10 sürümünün orijinal Windows 8 sürümlerinden ücretsiz yükseltme imkanı sunacağı tahmin ediliyor. Windows 7 sürümleri için de 1$ gibi sembolik bir ücret olacağı düşünülüyor. Gelecek yıl piyasaya çıkacak olan Windows 10 teknik önizleme sürümü de indirmeye sunulmuş durumda.

Yine de şunu ifade etmekte fayda var: Sistem özellikleriniz bu ölçülerle yeterli olabilir, ancak maksimum verim için yeterli olmayabilir, bu yüzden ne kadar iyi bir konfigürasyona sahipseniz o kadar iyi olacağını göz ardı etmemek gerekiyor.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Windows 10, Sistem Gereksinimleri]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU