5 Eylül 2015 Cumartesi

BİLİŞİM YAZILARI : Google Chrome Artık Daha Az RAM Kullanıyor

Google kısa bir süre önce Chrome 45 versiyonunu yayınladı. Daha önce buradan duyurduğumuz üzere Flash reklamların varsayılan olarak bu tarayıcıda engellenecekti. Bu kullanıcılara daha hızlı ve bir yandan da daha güvenli bir internet deneyimi sağlıyor.

Bu özelliklerin yanı sıra Chrome bellek kullanımı 45 sürümü ile birlikte gözle görülür düzeyde azalma gösteriyor. Kullanılmayan hafızayı temizleme özelliği sayesinde Chrome kullanılmayan sekmelerdeki RAM kullanımı %25'e kadar azaltabiliyor. Eğer bilgisayarınızın donanımı yeterli değilse Chrome arkaplandaki sekmelerin aktiviteleri duraklatıyor. Bu geliştirme sayesinde Chrome kullanırken laptop bataryanızı Chrome'un eski sürümlerine göre %15 daha uzun kullanıyorsunuz. Google'ın yayınladığı videoda bellek kullanımı farkını görebilirsiniz.

VİDEO LİNK :

https://www.youtube.com/watch?v=jnCxYypAFbk

Aynı zamanda Android kullanıcılarını sevindirecek bir haberde bulunyor, artık cihazınızın pili Chrome kullanırken kısa sürede bitmeyecek. Bu konu ile ilgili Android içinde de geliştirmeler yapılmış. Android cihazlarınızda Chrome kullanıyorsanız güncelleme yapmayın unutmayın.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google Chrome, RAM]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU