26 Ocak 2017 Perşembe

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Fontları ücretsiz çevrimiçi araçlar ile tanımlama

Bir web sitesinin tasarımı için doğru yazı tipini seçmek çok önemlidir. Bazen web üzerinden gezinirken zekice tasarlanmış bir web sitesine erişebilir ve aynı yazı tipini kullanmak isteyebilirsiniz veya bir ek kampanyada yazılı olan bazı metin sizi ikna edebilir. Ancak, ne yazı tipi olduğunu bilmiyorsanız? Fontu nasıl tanıyorsun ya da tanımlayacaksın? Web sorumlusuna, kullanılan font adını sormaya e-posta gönderir misiniz? Hayır, bunu yapmak zorunda değilsiniz. Sadece tek bir tıklama ile yazı tipini belirlemenize yardımcı olabilecek bazı ücretsiz çevrimiçi araçlar var. Fontu ücretsiz çevrimiçi araçlar kullanarak belirleyebilirsiniz.

Yazı Tipini Tanımla

Çok sayıda yazı tipi var ve yalnızca bir bakışla bir yazı tipini tanımlamak hiç kolay değil. Aşağıda, yazı tiplerini tanımlamak için kullandığım favori çevrimiçi araçlarım var. Bunların aslında web tasarımcıları için araçları olması gerekir. Onları kontrol edin ve hangisinin sizin kullanımınız için en iyi olduğuna karar verin.

01 – WhatTheFont!

Görüntüleri kullanarak yazı tiplerini bulmak için ücretsiz bir çevrimiçi kaynaktır. Muhtemel eşleşme listesindeki yazı tipini tanımlamak için sadece resim URL'sini masaüstünüzden yüklemeniz yeterli. Araç, veritabanındaki fontların büyük koleksiyonuyla fontunuzu eşleştirecek ve size birkaç dakika içinde doğru yanıtı verecektir. İyi ve hızlı sonuçlar almak için, kullandığınız görüntünün net ve en fazla 50 karakter içerdiğinden emin olun. Önerilen ideal boyut, bir satırlık metin yaklaşık 160 x 1250 pikseldir ve dosya 2MB'den büyük olmamalıdır. Şimdi WhatTheFont burada ve en sevdiğiniz yazı tespit edin..

02 – Identifont

Identifont, çevrimiçi kullanılan en yaygın font tanımlama araçlarından biridir. Tanımlamak istediğiniz yazı tipi hakkında birkaç soru sorar ve size doğru olan bir cevap verir. Araç, şekli ve karakteristiği temelinde fontu tanımlar ve doğruluğa verdiğiniz cevaplara bağlıdır.

03 – WhatFontIs

Bu, belirli bir web sayfasındaki yazı tipini tanımlayan en basit çevrimiçi araçtır. Chrome uzantısı ve Firefox eklentisinde de bulunan bu araç, anında ve doğru sonuçlar verir. Uzantıları yüklemek istemiyorsanız, en sevdiğiniz yazı tiplerini belirlemek için çevrimiçi kaynağını kullanabilirsiniz. Sadece örneğini yükleyin ve eşleşen yazı tiplerini kontrol edin. Görüntünün berrak olduğundan ve iyi kontrastlı olduğundan emin olun. Çok fazla arka plan gürültüsü veya kontrast varsa, görüntüyü düzenleyin. WhatFontIs ve web siteniz için en uygun hangi yazı bulabilirsiniz.

Bunlar, yazı tiplerini tanımlamak için kullandığımız bazı ücretsiz çevrimiçi araçlardır. Sizi tavsiye edeceğiniz site varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bildirin.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Font, ücretsiz, çevrimiçi araçlar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU