22 Ocak 2017 Pazar

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows 10 Ayarları Uygulamasındaki "Paylaşım Ayarları" Seçeneği Nasıl Etkinleştirilir ?

Windows 10 yeni paylaşım özelliğini tanıttı. Windows 10 Ayarları, UWP uygulamaları için Paylaşım seçeneklerini yapılandırmanıza izin veren bir sayfa sunar. Fakat bazı nedenlerden dolayı varsayılan olarak gizlidir. Ancak kayıt defterinde yapacağınız değişiklik ile Ayarlar menüsünde etkinleştirebilirsiniz.

Dosya Gezgini'nde veya Posta, Twitter vb. Gibi bir Windows Mağazası uygulamasında Paylaş düğmesini her kullandığınızda, Paylaşım paneli sağ taraftan size hedef uygulamaları görünür. Paylaşım ayarlarını kullanarak birkaç seçeneği yapılandırabilirsiniz.

Windows Sürümünüzü Kontrol Edin

Devam etmeden önce bilmeniz gereken tek şey, bu özellik sadece Windows sürüm 1607 ve üzeri sürümlerinde çalışır..

Kullandığınız sürümü hangisi olduğunu bilmiyorsanız, basitçe "Win + R," type basın "winver" ve Enter tuşuna basın.

Bu eylem "Hakkında" penceresi açılacak Burada mevcut Windows 10 sürüm numarası. göreceksiniz. Gördüğünüz gibi, ben kullanıyorum

Gizli Paylaşım Ayarlarını Etkinleştir (Kayıt Defteri Yöntemi)

Not : Devam etmeden önce sisteminizin bir yedeğini almayı unutmayınız. Yolunda gitmeyen bir durumda geri yükleme yapabilirsiniz.

Gizli paylaşım ayarları sayfasını etkinleştirilmesi oldukça kolaydır. Başlamak için başlagıç menüsünde "regedit" öğesini bulun ve açın.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi açıldıktan sonra, aşağıdaki konuma gidin:

Control Panel seçili iken sağ panelde boş bir alanı tıklayın ve "Yeni" seçeneği ve ardından "DWORD (32-Bit) Değeri" ni seçin.

Yukarıdaki eylem yeni bir boş DWORD değeri oluşturur. Yeni değerin adını "EnableShareSettings" olarak değiştirin.

Varsayılan olarak, yeni DWORD değerinin değer verisi olarak "0" olacaktır. Bunu değiştirmek için, değeri çift tıklayın, Değer Verilerini "1" olarak girin ve değişiklikleri kaydetmek için "Tamam" düğmesine tıklayın.

Sisteminizi yeniden başlatmanız yeterlidir. Yapılan ayarı görmek için Başlat' ı tıkladıktan sonra Ayarları' ı seçin.  Ayarlar penceresinde Sistem' i tıklayın.

Buraya geldiğinizde, soldaki panelde "Hakkında" seçeneğinin hemen altındaki "Paylaş" adlı yeni bir seçenek göreceksiniz. Sayfaya giderseniz, paylaşım öğelerini etkinleştirme veya devre dışı bırakma seçeneklerini, bir listede görünebilecek paylaşım seçeneklerinin sayısını vb. Görebilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Ayar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU