22 Ocak 2017 Pazar

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Çıkarılabilir Sürücü Yazma Korumasını Etkinleştir

Çıkarılabilir sürücü yazma korumasını Windows 10'da etkinleştirebilirsiniz. Windows 10. Kayıt Oluşturucuları Güncelleştirmesindeki Ayarlar'a yeni bir resmi seçenek eklenmiştir; bu, Kayıt Defteri düzenleme veya üçüncü taraf uygulamaları olmadan çıkarılabilir sürücüleri hızlı bir şekilde güvenli hale getirmenizi sağlar. Neler değiştiğini görelim.

Çıkarılabilir bir sürücüye bağladığınızda, sürücü BitLocker-To-Go tarafından şifrelenmedikçe veya sürücünün kendisine yazılmasını önlemek için bir donanım kilit anahtarı varsa, onu okuyabilir ve dosyalarınıza yazabilirsiniz. Bununla birlikte, Windows, çıkarılabilir sürücüleri yazmaya karşı koruma yolunu sağlar. Daha önce, Kayıt Defteri düzenlemesiyle Windows 10'da USB yazma korumasını nasıl etkinleştireceğinizi gösterdik. Artık resmi bir seçenek GUI'ye eklendi.

Windows 10 çıkarılabilir sürücü yazma korumasını etkinleştirmek , aşağıdakileri yapın.

Ayarlar'ı açın ve Ayarlar / Güncelleme ve güvenlik / Çıkarılabilir sürücüler bölümüne gidin. Orada, "Çıkarılabilir sürücüler" adlı anahtarı etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

Seçenek devre dışı bırakıldığında, işletim sistemi PC'nin tüm kullanıcılarının çıkarılabilir sürücüye dosya yazmasını önleyecektir. Bitirdiniz.

Ayarlar'daki Çıkarılabilir sürücüler sayfası, Windows 10 Creators Update'in, sürüm 1704'ün yeni bir özelliğidir. Windows 10'un önceki bir sürümünü veya Windows'un önceki bir sürümünü Windows 8 veya Windows 7 gibi çalıştırıyorsanız, aynı kısıtlamayı Bir Kayıt Defteri çimdik veya Winaero Tweaker kullanarak.

USB yazma koruması, bazı ortamlarda ek bir güvenlik seçeneği olarak yararlı olabilir. Microsoft'un bu yeni GUI seçeneğini ekledikleri iyi bir haber..

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows 10]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU