Performans İzleme, Windows'da sağlanan bir tanı aracıdır. Bu araç, yoğun çalışma saatleri dışında sunucuda bir şeyler olup olmadığını kontrol etmede ve performans günlükleri aracılığıyla kapsamlı günlüğe kaydetmenin, sorunlu sunucular diskindeki tıkanıklık unsurlarıyla ilgili doğru bilgilerin toplanmasına yardımcı olabileceğini kontrol etmede kullanışlıdır.
Performans İzleme, bilgisayarınızın performansı beklentilerinizin altında ise yazılım ve donanım seçenekleri hakkında karar vermenize yardımcı olabilir. Ayrıca sorun giderme amacıyla yararlıdır. Başlamak ve sistem performansınızı bir profesyonel gibi analiz etmek için nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır:
NOT: Bu kılavuz, Windows 10, Windows 8.1'de ve Windows 7 için de geçerlidir.
Windows'da Performans İzleyicisi nasıl başlatılır
Windows'un tüm sürümlerinde performans izleyicisini çalıştırmak için Denetim Masası'nı ve gidin / Yönetimsel Araçlar / Performans izleyicisi Sistem ve Güvenlik tıklayın.
Aramayı da kullanabilirsiniz. Örneğin, Windows 10'da, görev çubuğundaki arama kutusunun içine "performans izleyicisi" metnini yazın ve uygun sonuca tıklayın veya üzerine dokunun.
Performans İzleyicisi ile sistem performansını analiz etme
Bilgisayarınızın mevcut performansının bir analizini başlamak için İzleme Araçlarının altında bulunan performans izleyicisi tıklayın.
Belli sayıda uygulama ve programı kullanırken bilgisayarınızın nasıl performans gösterdiğini görmek istiyorsanız, şimdi grafikler sistem kaynaklarınız üzerindeki etkilerini not alacak şekilde açtığınızdan emin olun. Varsayılan olarak, gösterilen grafik performans izleyicisi önlemleri İşlemci işlemci aktif çalışan programlar üzerinde çalışan meşgul zaman miktarıdır zaman, (yüzde olarak gösterilmiştir). Bu, işlemcinizin ne kadar zor çalıştığının temel bir ölçüsüdür.
Bu grafik, ek sütunlar ve birkaç başka seçenekle özelleştirilebilir. Daha derinlemesine bir analiz için, grafiğe, diğer verilerin ayrıntılarını verecek sayaçlar ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, grafiğin üstündeki yeşil artı işaretini tıklayın.
Ekleme Sayaçlar penceresi açılıyor. Burada gerçek zamanlı izlemek için sayaçların sonsuz bir listesinden seçim yapabilirsiniz. Türe göre organize edilirler. Bir sayacın adına çift tıklarsanız, birkaç ayrı nesne görürsünüz ve bunlardan herhangi birinin yanı sıra bunların tümünü izlemeyi seçebilirsiniz. Sayaçları ve izlemek istediğiniz nesneleri seçmeyi tamamladığınızda, Ekle düğmesini tıklayın.
Eklenen sayaçları pencerenin sağ tarafında göreceksiniz. Tıklatın veya Tamam'a dokunun, onlar tarafından gösterilen grafikte performans izleyicisine eklenir .
Aşağıdaki grafikte, ben kullanılan işlemci sayacı seti. Bu gibi çok teknik ama kullanışlı verileri gösterir Kesme / sn (işlemci cevap istendi kesmeleri sayısı. Onlar sabit disk denetleyicisi adaptörleri ve ağ arabirim kartları gibi donanım bileşenleri tarafından oluşturulan) veya % Kullanıcı Zaman (toplam miktarı Kullanıcı modu işlemlerinde harcanan boşta kalma süresi).
Şimdi, devam edin ve seçilen sayaçları kullanarak izlenmesini istediğiniz etkinlikleri gerçekleştirin ve bunların gerçek zamanlı olarak nasıl değiştiğini görün.
Verilerin Performans İzleme'de görüntülenme biçimini özelleştirme
Ayrıca tıklayarak diğer formatlarda veri bakabilirsiniz değiştir grafik türü düğmesine (ya da CTRL + G isabet) ve seçme Histogram çubuk veya Rapor seçenekleri. Bu resim verileri gösteren Histogram formatında.
Ve burada veri ekran bir örnek Raporu seçeneği var.
Veri tıklayarak, görüntülenen nasıl daha değiştirebilirsiniz Özellikler düğmesine aşağıda vurgulanan veya klavyede CTRL + Q tuşuna basarak.
Bu Açılan Performans Monitörü Özellikleri kullanarak ne renk, her sayaç nasıl görüntüleneceğini özelleştirebilirsiniz pencere, hangi tip hatları vb. Hem Veri ve Grafik sekmeleri bu kişiselleştirme için kullanılabilir.
istediğiniz gibi her şeyi kişiselleştirmek bitirdiğinizde zaman, basın unutma ok düğmesine basın.
Performans İzleyicisi'nde bulunan tüm verileri nasıl anlarım?
Yer alan veriler, performans izleyicisi 'ın grafik raporlar sıradan kullanıcılar tarafından anlaşılması son derece teknik ve zor. Eğer gibi tüm anlamsız terimleri açıklayan iyi bir bilgi tabanı, arıyorsanız. Microsoft'un TechNet Performans İzleyicisi Sayaçları sayfasında detayları bulabilirsiniz
Sonuç olarak bu makalede Performans izleyicinin nasıl çalıştığını öğrendiğiniz düşünüyorum. Bunu uygularken deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
[status draft]
[nogallery]
[geotag on]
[publicize off|twitter|facebook]
[category teknoloji]
[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows, Performans İzleyicisi]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder