22 Eylül 2014 Pazartesi

WEB ÇÖZÜMLERİ : Chrome'da kaydettiğiniz parolalara ulaşın, yönetin, kaldırın.



Chrome'un cihazlarınız arasındaki eşitleme yetenekleri arasında parolalarınızı eşitlemek de var. Bu işlev, birçok web sitesinde sizi parola yazma zahmetinden kurtarıyor olabilir. Ancak banka veya alışveriş sitelerinin parolalarının kaydedilmesini istemeyebilirsiniz.

Kaydedilmesini istemediğiniz bir parola için yanlışlıkla "kaydet" düğmesine basmanız halinde, onu kaldırmak için bazı ayarlar yapmanız gerekecektir. Android'deki Chrome'da parolalarını yönetmek için Ayarlar'ı açmanız ve Kayıtlı Parolalar'a dokunmanız yeterli.

Açılan ekranda daha önce kaydettiğiniz site ve parola çiftlerinin listesini görebileceğiniz gibi, parola kaydetme işlemini tamamen kapatabilirsiniz. Listeden parolaları silmeniz mümkün ancak parolaları görebilmek veya düzenleyebilmek için ise Chrome'un masaüstü sürümünü kullanmanız gerekiyor. Bu işlemleri telefonunuzdan veya tabletinizden yapmanız mümkün olmuyor.


Masaüstünde parolaları görmeniz de mümkün

Masaüstü Chrome'da kayıtlı parolalarınızı görebilmek ve düzenleyebilmek için Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster (en alttaki seçenek) > Şifreleri yönet yolunu izlemelisiniz. Listedeki herhangi bir site için girdiğiniz parolayı görmek isterseniz, Windows hesabınızın parolasını girmeniz gerekecektir. Bu saynın en alt kısmındaki "Hiç kaydedilmeyecekler" bölümünü kullanarak, parola kaydetme işlevini yanlışlıkla iptal ettiğiniz sitelerini eski haline döndürebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Chrome, parola]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU