Akıllı yani android cihazlarda bazı telefonlar 4GB'ye benzer az hafıza ile gelebilmekte.Bazı telefonlarda içerisindeki bulunan uygulamaların kapladığı yer ve harici uygulama nedeniyle akıllı telefonlarda hafıza yeterli olmayabiliyor.Bu makalemde değerli TürkHackTeam üyelerine akıllı telefonların hafızasını artırmayı ve düzenli kullanmak için hafızayı bilgiler vereceğim.
Bulut Depolama
Devamlı süren kesintisiz Wi-fi 'ye sahipseniz anlatacağımız bulut depolama sistemi sizin için yararlı olacaktır.Özellikle Mega ve benzeri uygulamaları kullanarak 50 GB gibi yüksek bir alana herhangi para ödemeden sahip olabilirsiniz.Veya Google Drive ve One Drive benzeri tanınmış uygulamalar ile 15Gb gibi büyük bir alana sahip olmanız mümkün.
Hafıza Kartı, USB ve Hard Disk Kullanarak Günümüzde hafıza kartları hafıza için telefonlar büyük bir önem taşımakta ama her cihazın hafıza kartını desteklemediği için 2. sırada anlatmaya karar vermiş bulunmaktayız. Hafıza kartları akıllı telefonumuzun boş alanını artırmanın haricinde telefonumuz için yedek bir depolama yeri oluşturduğu kesin.Kesinlikle 64GB boyutta ve Class 10 gibi verimli hafıza kartınız var ise çok işe yarıyabilir.
USB ve Hard Diskler bilgisayara uyumlu olduğundan telefonlarda hemen kullanıyamıyoruz.Telefonlarda USB ve Hard Disk kullanabilmek için akıllı cihazınızda OTG (On-The-Go) adlı desteği olması gerekmekte ve son olarakta kullanacağımız hard disk FAT32 formatına sahip olması gerek. USB ve Hard Disk kullanarak 2GB gibi bir alan telefonunuza sağlayabiliyoruz.
Çevrimiçi Müzikler Telefonunuzun Hafızasını artırmak için telefonumuzdaki müziklerimizi çevrimi içi dinliyebiliriz.
Bu müzikleri çevrimiçi dinliyebilmemiz için Spotify, Deezer gibi yazılımların haricinde TuneIn Radio vb yazılımlardan yararlanabilirsiniz.Bu yöntem ile telefonunuzda büyük bir yer açabilirsiniz.
Uygulamalar Telefonumuzun yerini artırmak için ise bir diğer yöntem yazılımlarınızı telefonun kendi alanı haricinde hafıza kartına yerleştirmekte mümkün.Yazılımlarımızı hafıza kartına taşımak için gerek adımlar şunlar; "Menü > Ayarlar > Uygulamalar > (Ekranı sola kaydır) SD Kartta > Herhangi biruygulama seçin > SD Karta taşı" diyerek yazılımlarımızı hafıza kartımıza taşımış oluruz .Büyük boyuta olan yazılımları hafıza kartınıza taşıyabilirsek süper olucaktır. Konumuz bu kadardır inşallah hatamız olmamıştır.Hatamız varsa afolla . Kendim Yazmış Bulunmaktayım Alıntı Değildir.
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Android Telefonlar, Hafıza]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder