5 Eylül 2014 Cuma

VİDEO : YouTube'dan video izlerken yaşadığınız takılmaların Goggle'a göre nedeni

 

En büyük sıkıntılarımızdan biridir. İyice odaklanmış videoyu izlerken birden ya bir donma yada takılma vseaire sinirlerimizin gerilmesine neden olur.

Video içeriği, şüphesiz hemen her alanda günümüzün vazgeçilmezi konumundadır. Her türlü mecranın kesiştiği yol olan videolar, en çok da uzun süredir hayatımızda bulunan YouTube aracılığı ile izlenmektedir.

Evet, YouTube üzerinden her gün milyonlarca video izleniyor ama her kullanıcı bu sistemin sunduğu izleme kalitesinden memnun değil. Kimi zaman takılan videolar, kimi zaman yüksek çözünürlükte izlenemeyen videolar derken, ufacık bir görüntü bile büyük sorunlara yol açabiliyor.

Pek tabii konu video izlemede zorluk olduğu zaman, okların gösterdiği yegane isim Google oluyor ya da artık "oluyordu" dememizde fayda var.

Neden mi? Çünkü bunca yıldır son kullanıcının Google'a yaptığını, şimdi Google son kullanıcıya yapıyor ve izlenmek istenen videonun neden sorun yarattığını görmemize olanak sunuyor.

Artık video izleme esnasında karşımıza çıkan bir pop-up sayesinde Google'ın yeni ürettiği Video Kalite Rapor sayfasına giriş yapabiliyoruz. Bu sayfa içerisindeyse, internet sağlayıcımızı bize sunduğu tüm verileri rahatlıkla görmemiz mümkün kılınmış durumda.

Sadece genel geçer hızla da yetinmeyen sistem içerisinde, bölgemizde bulunan diğer ISP'leri de görebiliyor ve kendi hızımızla kıyaslayabiliyoruz. Ayrıca aynı sayfa üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda, internet hızımızın ilgili videoyu "HD" olarak mı, "Standart çözünürlük" olarak mı yoksa "Düşük Çözünürlük" olarak mı izleyeceğimizi net bir şekilde öğrenebiliyoruz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags VİDEO, YouTube, Goggle]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU