13 Eylül 2014 Cumartesi

TELEFON ÇÖZÜMLERİ : Çizilen Telefon Ekranınızı Onarın



Akıllı telefonlar, Tabletler ya da diğer cihazlar. Hemen hepsinde ekranlar çizilebiliyor. Peki, bu çizikleri nasıl onaracağız?

Akıllı telefonlar ve ya tablet Corning Gorilla Glass veya safir ekran gibi teknolojiler henüz gelişmeye devam ediyor olsa da, piyasadaki cihazların çoğunluğu bu teknolojilere sahip olmuyor. Peki, ekranı çizilen cihazları onarmak için neler yapabiliriz?

En popüler çözüm: Karbonat ve Pudra

Karbonat ve Pudra bir çeşit toz olması nedeniyle ekranınızı çizecekmiş gibi görünebilir ama şu anda ekran çiziklerini onarmak için kullanılan en popüler yöntemlerden biri karbonat ve pudradır.

"Karbonatı nasıl kullanacağız?" gibi sorular aklınızdan geçiyor olabilir. Hemen başlayayım. İlk olarak 2 yemek kaşığı karbonatı bir kaba dökün.

Daha sonra bir yemek kaşığı suyu da üzerine dökün. Daha sonra iyice karıştırın.

Karışım yaklaşık olarak krem kıvamına ulaştığında karıştırmayı bırakabilirsiniz. Daha sonra karışımdan az miktarda alarak çizik bulunan yere yavaşça sürün. Acele etmeyin, vücudunuza krem yediriyormuş gibi iyice sürün. Ama çizik telefonun hoparlöre yakınsa daha dikkatli olun. Karışım höparlörün deliklerini kapatabilir.

Karışımı iyice sürdükten sonra yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra peçete veya benzer bir şey ile ekranı temizleyin. Çiziklerin kapandığını göreceksiniz.

Basit ve geçici çözüm: Sıvı Yağ

Sıvı yağ derken aklınıza eritilmiş tereyağı ya da margarin gelmesin. Ayçiçek yağı ya da Mısır yağı gibi yağlardan söz ediyoruz. Sıvı yağlardan herhangi birini az miktarda çiziklerin üzerine sürerseniz ekrandaki çizikleri geçici bir süre için onarır.

Ama unutmayın ki yağı ekrandan temizlemek kolay olmayacaktır. Bu nedenle sadece çiziği dolduracak kadar yağı sürmeniz iyi olacaktır. Aksi takdirde cihazınızı temizlemek işkence gibi olabilir.

Yaratıcı bir fikir: Araba pastası ya da diş macunu

Araba pastası fikri ilginç geliyor olabilir ancak gerçekten işe yaradığını söyleyebiliriz. Eğer araba pastasını küçük bir bezin üzerine az miktarda macun sürün.

Daha sonra çizikli bölgeye sürüp 10 dakika bekleyin. Son olarak temiz bir bez ya da peçete ile ekranı temizlerseniz çizikleriniz onarılacaktır.

Ekranınızdaki çizikler için en iyi çözüm tabi ki ekranı değiştirmek olacaktır. Ancak basit, kolay ve ucuz olan bu yöntemlerden herhangi birini deneyerek ekranınızdaki çizikleri geçici bir süre için onarabilirsiniz. Ama unutmayın bunlar sadece geçici çözümler.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags TELEFON ÇÖZÜMLERİ, Telefon Ekranı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU