15 Eylül 2014 Pazartesi

PC ÇÖZÜMLERİ : Windows 8 kurtarma diski oluşturun !

Acil durumlarda Windows 8'inizi tamir etmenizi sağlayacak kurtarma diskini nasıl oluşturabilirsiniz?

Windows'u her sorunda baştan yüklediğimiz günler yavaş yavaş geride kalıyor. Tüm ihtiyacınız olan bir Windows 8 kurtarma diski. Bu disk bir CD/DVD olabileceği gibi bir USB sürücüsü veya harici sabit disk de olabilir.

İster Windows'un eski bir sürümünden yükseltmiş olun, ister yeni bir PC sahibi, ilk yapmanız gereken iş bir kurtarma diski oluşturmaktır. Bu disk sayesinde Windows 8'inizde herhangi bir sorun oluştuğunda onu kurtarabileceksiniz.

Kurtarma diski vs. kurtarma bölümü

Windows 8'li PC'niz, sabit diskinde bir kurtarma bölümüyle veya kurtarma diskleriyle geliyor olabilir. Bu diskleri ve kurtarma bölümünü kullanarak PC'nizi onu ilk satın aldığınız hale döndürebilirsiniz.

Bilgisayarınızda bir kurtarma bölümünün olup olmadığını kontrol etmek için Charms çubuğunu açın, Ara'ya tıklayın ve command yazın. Komut Satırı'na sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır'a tıklayın.

Komut satırında recimg /showcurrent yazın ve Enter'a basın. "Etkin özel kurtarma imajı bulunmadı" mesajı alıyorsanız, kurtarma sürücüsü oluşturmadan önce bir kurtarma bölümü oluşturmanız gerekecek.

Sabit diskinizde yerden tasarruf etmek için, kurtarma bölümünü daha sonra silebilirsiniz.

Kendi kurtarma diskinizi oluşturun

Kendi kurtarma diskinizi oluşturma

Kurtarma bölümünüzün bulunup bulunmadığını kontrol ettikten sonra sıra kurtarma diski oluşturmak için gerekli araçları toplamaya geliyor. CD/DVD kurtarma medyası için iyi bir seçenek, ancak yeni PC'nizde optik sürücü yoksa USB flaş sürücü gibi esnek bir çözüme başvurmalısınız.

Yönetici izinlerine sahip bir komut satırı açın ve mkdir c:\RefreshImage yazarak kurtarma imajı için bir klasör oluşturun. Şimdi recimg –CreateImage c:\RefreshImage yazarak bu klasörde bir imaj dosyası oluşturun.

Kullanacağınız USB flaş sürücüsünün veya SD kartın içeriğinin işlem sırasında silineceğini aklınızda bulundurun.

Windows 8 kurtarma diski oluşturun

Charms menüsünü açın ve Ara'ya tıklayın. Kurtarma yazın ve Ayarlar'ı seçin, ardından Kurtarma sürücüsü oluşur'a tıklayın. Şimdi yönetici parolanızı girin. Kurtarma sürücüsü aracında "Kurtarma bölümünü bilgisayardan kurtarma sürücüsüne kopyala" seçeneğini işaretleyin.

Şimdi kurtarma bölümünün boyutunu gösteren bir ekranla karşılaşacaksınız. Kullanacağınız USB flaş sürücüsünün yeterli büyüklükte olduğundan eminseniz, İleri > Oluştur yolunu izleyin ve ekrandaki yönergeleri izleyin.

USB yerine CD veya DVD kullanmak istiyorsanız

Optik medya kullanmak istiyorsanız

Kurtarma medyası olarak CD veya DVD kullanmayı düşünüyorsanız, takip etmeniz gereken yol biraz farklı. Devam etmeden önce optik sürücünüze bir CD veya DVD yerleştirdiğinizden emin olun.

Kurtarma sürücüsü oluştur'a tıkladıktan sonra hiçbir kutucuğun seçilmediğinden emin olun ve İleri > Sistem kurtarma CD'si veya DVD'si oluştur'a tıklayın. Bundan sonra izlemeniz gereken adımlar ise az önce kurtarma USB'si oluşturmak için yazdıklarımızla aynı.

Kurtarma diskinden önyükleme yapma

Kurtarma diskini kullanmanız gerekirse, onu bilgisayarınızı başlatmadan önce USB sürücüyü PC'nize bağlamalısınız. Bundan sonra ekrandaki yönergeleri izleyerek PC'nizi USB diskten başlatmalı ve kurtarma seçeneğini kullanmalısınız.

***

 

Windows 8 "Kurtarma Seçenekleri"ni Açmak

 

 

Bu yazıda size Windows 8 Kurtarma Seçenekleri'ne nasıl ulaşacağınızı anlatacağım. Kurtarma Seçenekleri menüsünü kullanarak bilgisayarınızı yenileyebilir, sıfırlayabilir veya Gelişmiş Seçenekler'e tıklayarak Sistem Geri Yükleme, Sistem Görüntüsü Kurtarma, Otomatik Onarım yapabilir ve Komut İstemcisi'ni açarak gelişmiş kullanıcılara özgü kurtarma işlemleri uygulayabilirsiniz. Ayrıca Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri Menüsü ile "Güvenli Mod" başta olmak üzere çeşitli başlatma senaryolarını uygulamaya koyabilirsiniz...

Yazıda bahsedilen bütün kurtarma seçeneklerine ait yazılar yazıldıkça bağlantılar eklenecektir



 

I. YOL: 

Önyükleme ile (Boot ederek)


1-  
Gelişmiş Başlangıç Menüsü'nü Sistem Kurtarma Diski/Sürücüsü yada Windows Kurulum Medyası ile açın.


2- Sorun Gider bağlantısına tıklayın... (Açılan Menüde Bilgisayarınızı Yenileyin ve Bilgisayarınızı SıfırlayınSeçeneklerini Seçebilirsiniz)


3- Yada Gelişmiş Seçenekler'e tıklayarak gelişmiş kurtarma seçeneklerini açabilir ve Sistem Geri Yükleme, Sistem Görüntüsü Kurtarma, Otomatik Onarım ve Komut İstemcisi seçeneklerini kullanabilirsiniz...

Gelişmiş Seçenekler'e önyükleme ile ulaştığınızda Başlangıç Ayarları çıkmaz. Başlangıç Ayarları'nı kullanabilmek için alttaki 
II. YOL: Masaüstünden seçeneğini uygulamalısınız.


 

II. YOL: Masaüstünden;


A- Gelişmiş Başlangıç Menüsü'nü kısayol kullanarak yada 
Bilgisayar Ayarları'ndan açın.


B- Sorun Gider bağlantısına tıklayın... (Açılan Menüde Bilgisayarınızı Yenileyin ve Bilgisayarınızı Sıfırlayın Seçeneklerini Seçebilirsiniz)


C-  Yada Gelişmiş Seçenekler'e tıklayarak gelişmiş kurtarma seçeneklerini açabilir ve Sistem Geri Yükleme, Sistem Görüntüsü Kurtarma, Otomatik OnarımKomut İstemcisi ve 
Başlangıç Ayarları seçeneklerini kullanabilirsiniz...
                               

Kurtarma Seçenekleri'ne Masaüstünden ulaştığımızda ekstradan Başlangıç Ayarları seçeneğinin kullanılabilir duruma geldiğine dikkatinizi çekerim.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Windows 8, kurtarma diski]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU