3 Eylül 2014 Çarşamba

PC ÇÖZÜMLERİ : Ekranı Kırık veya Ekranı Çalışmayan Android Cihazı Bilgisayar'dan Kontrol Etmek

Android cihazınızın ekranı kırıldıysa veya bir nedenden ötürü sadece ekrandan görüntü gelmiyorsa Android cihazınızı Droid@Screen ile bilgisayarınızdan kontrol edebilirsiniz. Bu sayede servise veya tamirciye vermeden önce cihazı isterseniz sıfırlayabilirsiniz. Aslında Droid@Screen ile ekranınızda sorun olmasa bile Android cihazınızı bilgisayarınızdan kontrol etmek içinde kullanabilirsiniz.

Droid@Screen ile Android cihazınızı bilgisayarınızdan kontrol etmek için öncelikle cihazınızda "Hata Ayıklama Modu" her zaman için Açık konumda olmalı. Eğer Hata Ayıklama Modu açık değilse işlem yapmanız mümkün değil. Cihazınızda Custom Rom kullanıyorsanız genelde artık geliştiriciler Hata Ayıklama Modu' nu rom içinde açık tutuyorlar ama orjinal romlarda kullanıcının bunu kendisi yapması gerekiyor. Bunun için cihazınızda ayarlar menüsünde geliştirici seçeneklerinden Hata Ayıklama Modunun durumu kontrol edebilirsiniz. Hata ayıklama modu aktifse sonrasında;

- Bilgisayarınıza BURADAN Java JRE (veya JDK) 6 ve üzeri sürümlerden birisini indirin. (Bilgisayarınızda mutlaka olmalı)

- Bilgisayarınıza BURADAN Android SDK indirip kurun. (Bilgisayarınızda mutlaka kurulu olmalı, ilk defa kuracaksanız doğrudan C: dizini üzerine kurulum yapın)

- Android cihazınızın USB driver'larını cihazınızın web sayfasından bulup indirin. Bilmiyorsanız BURAYA cihaz modelinizi yazarak sorabilirsiniz.

- BURADAN Android Control.exe dosyasını indirin.

Android Control uygulamasını "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile açın. İlk açılışta ADB Executable seçeneği ile Android SDK içinde ADB.EXE dosyasını seçmenizi isteyecek ( Android SDK'yı C: dizini üzerine kurduysanız aşağıdaki ekran görüntüsüne göre ADB.exe 'yi seçebilirsiniz). Eğer otomatik olarak ADB Executable çalışmazsa uygulama üzerinde ADB>ADB Executable Path kısmından kendiniz çalıştırabilirsiniz.



Bu işlemi yaptıktan sonra cihazınızı USB kablo ile bilgisayara bağladığınızda ekran üzerinde açılan bir pencerede Android cihazınızın ekranı görünecek buradan cihazınızı yönetebilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Android Cihaz, Bilgisayar, Kontrol]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU