24 Eylül 2017 Pazar

YOUTUBE ÇÖZÜMLERİ : YouTube video kanallarını nasıl engellenir ?

YouTube video kanallarını nasıl engellenir ?

YouTube yıllar geçtikçe, görüntüleme alışkanlıklarımıza bağlı olarak içerik arşiveleme geliştirdi. YouTube kanallarını engellemek için YouTube kurallarının dışında oynamanız ve size yardımcı olması için gösterişli bir üçüncü taraf uygulaması kullanmanız gerekir.

YouTube Video Engelleyicisi, yalnızca kanalları engellemekle kalmaz, ileride YouTube’da hangi türde kanalların görüneceğini kontrol etmenizi sağlar. İsteğinizin nasıl kullanılacağı ve istenmeyen video önemsiz öğelerinin ana sayfanızda görünmesini durdurmak için kullanabileceğiniz diğer ipuçları için kılavuzumuz.

YouTube kanallarını nasıl engellerim?

Akıllı telefonlar için YouTube uygulamasında bir YouTube kanalını tamamen engellemenin güvenilir bir yolu şuan için yok.. Bununla birlikte, masaüstünde, videoları ve kanalları engellemek için Chrome, Firefox ve Opera için Video Engelleyici uzantısından yararlanabilirsiniz.

Bu uzantı, bir kanala veya belirli bir video türüne ait tüm videoları tamamen engeller ve hiçbir zaman YouTube’a yüklenmemiş gibi tamamen erişilemez hale getirmenizi sağlar. Tavsiyeler de bile görünmezler ve hatta kanalın adı bile arama sonuçlarında çıkmaz..

Video Blokerli kanalları engelleme

Chrome’da uzantısı kullanacağız, ancak aynı talimatlar Firefox ve Opera için de geçerli olacak. Temel engelleme işlemi basittir; Bir kanala sevmediğiniz bir videoyu gördüğünüz anda sağ tıklayın ve “Bu kanala ait videoları engelle” yi seçin. İşte bu kadar. Bu kanaldaki tüm videolar, hemen görünümden çıkarılır.

Video Engelleyici ayrıca, bu kelimeleri içeren tüm videoları ve kanalları engellemek için kanalları ve anahtar kelimeleri manuel olarak eklemenizi sağlar. Bunu yapmak için Video Engelleyici uzantısı düğmesine tıklayın ve “Add” bölümüne gidin. Burada, kanalları ve videoları engellemenin üç yolu göreceksiniz: “Channel“, “Wildcard” ve “Keyword“.

§  Channel: Bu seçenek seçildiğinde , videoların engelleneceği kanalın tam adını (büyük / küçük harfe duyarlı) girmeniz gerekir. Kanalın adını kopyalayıp yapıştırmak daha iyi, ancak kendiniz de yazabilirsiniz.

§  Wildcard: “Kanal öğesi” seçeneği ile aynıdır, ancak büyük / küçük harf duyarlı değildir . Buraya girilen kelimeler aranacak ve sözcükleri eşleşiyorsa bu kanal engellenecektir. Bu seçenek, aynı türden birden çok kanalın engellenmesi için mükemmeldir.

§  Keyword: Bu seçenek, belirli bir anahtar kelimeyi içeren tüm videoları filtreliyor (büyük / küçük harf duyarlı değil ). Anahtar kelimeyi girmeniz yeterlidir ve Video Engelleyicisi, söz konusu kelimeyi içeren tüm önerileri ve aramaları herhangi bir sıraya göre filtreleyecektir.

Diğer kullanıcıların engelleme listesine kanal eklememesini veya kanalları engelleme listesinden kaldırmasını durdurmak için Video Engelleyiciye bir parola da ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bu özellik Firefox ve Opera’da mevcut değildir ve yalnızca Chrome’da kullanabilirsiniz. Video Engelleyicisi uzantısı simgesini tıklayın ve “Settings” ı seçin. Ayarların alt kısmında Video Engelleyicisi’ni korumak için bir parola ekleyebilirsiniz. Bunun, birisinin Video Engelleyicisi uzantısını silmesini engellemeyeceğini unutmayın; ancak, bunu yaparsa, en azından birisinin engellediğiniz içeriği izlemeye çalıştığını biliyorsunuzdur.

Video Engelleyici, korumaya ek olarak, engelleme listenizi dışa aktarmanıza ve aktarmamanıza izin verir, böylece herhangi bir bilgisayarda uzantıyı engelleme listenizi kaybetmeden kullanabilirsiniz.

Video Engelleyici, çocuklarını uygun olmayan içerikten korumaya çalışan ebeveynlerin elinde en iyi sonucu verir ancak beğenmediğiniz kanallardan rahatsız edici önerileri engellemek için de kullanılabilir. Maalesef, akıllı telefonlar için YouTube uygulaması için ve çoğu durumda çocuklar akıllı telefonlarda ve tabletlerde YouTube videoları izlemek için böyle bir çözüm bulunamadı. Akıllı telefonlar için benzer bir çözüm biliyorsanız, yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags YOUTUBE ÇÖZÜMLERİ, YouTube, video kanalları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU