4 Eylül 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : F-Secure Freedome VPN incelemesi

F-Secure Freedome VPN incelemesi

Günümüzde çoğunlukla herkes, bir internet güvenlik paketi kullanmanın şiddetle tavsiye edildiğini biliyor ancak bu uygulamalar virüslere, kötücül yazılımlara ve bilgisayar korsanlarına karşı koruma sağlarken gizliliğinizi ve kişisel bilgilerinizi korumamıza yardımcı olan bazı araçlar da bulunuyor. VPN hizmetleri sadece bunun için yapılır: güvensiz WiFi ağlarında dahi, anonim kalırken ve korunurken interneti kullanmanızı sağlar. F-Secure, Freedome adlı bir VPN hizmetine sahip bir virüsten koruma sağlayıcısıdır. Bugün Windows için en yeni sürümüne bakıyoruz. Bu incelemeyi okuyun ve neler sunabileceğini öğrenin:

Freedome, 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Finlandiya'nın siber güvenlik ve gizlilik şirketi olan F-Secure tarafından çoğunlukla kurumsal pazardaki tekliflerle kurumsal pazara odaklanıyor. Ev kullanıcıları için de bir dizi güvenlik uygulaması var ve Freedome bunlardan biridir. Finlandiya'nın çok sıkı gizlilik yasalarına sahip olduğunu bilmek çok güzel, bu nedenle bir Finlandiya şirketi tarafından sunulan bir VPN hizmeti, bazı ülkelerde geçerli olan "Big Brother yasalarına" tabi olmayacaktır.

Şu anda, Freedome üç farklı planda bulunuyor, aralarındaki tek fark desteklenen cihazların sayısı. 3, 5 veya 7 cihaz için Freedome aboneliği satın alabilirsiniz, yani VPN uygulamasını bu çok cihazda çalıştırabilirsiniz. Tüm planlar 12 aydır, dolayısıyla yılda 49.99 dolarlık veya üç aygıta yılda 59.99 dolarlık beş cihaz için koruma sağlayabilirsiniz; yedi cihazın korunması ise yıllık 79.99 dolardır.

Freedome hem masaüstü bilgisayarlar hem de taşınabilir aygıtlarda bulunur, desteklenen işletim sistemi yelpazesi Windows 7 veya sonrası, OS X 10.10 veya üstü, iOS 9 veya üstü ve Android 4.0.3 veya daha yenisini içerir. Ne yazık ki, Freedome Linux'ta mevcut değildir; bazı diğer rakiplerin sahip olduğu gibi, yönlendiricinizde kurulabilen bir sürümü yoktur.

F-Secure tarafından sunulan VPN hizmeti, Bahreyn, İran, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri hariç dünya çapında mevcuttur.

Tüm abonelik türleri sınırsız trafik içerir; Bir hesap olmadan satın alınabilir, eksiksiz mahremiyet (trafiğinizin hiçbiri günlüğe kaydedilmediği anlamına gelir) sunar ve izleme ve göz atma koruması ve izci eşleştiricisi ile birlikte gelirler.

Freedome servisini satın almadan önce denemek ister misiniz? F-Secure, herhangi bir kısıtlama olmaksızın Freedome uygulamasının 5 günlük deneme süresini sunuyor. Bu mevcut sunucuları, hızları ve sunulan diğer özellikleri kontrol etmek için fazlasıyla yeterli olmalıdır. Dahası, 30 günlük para iadesi garantisi de sunuyorlar, bu nedenle bir abonelik satın aldıysanız bile, aklınızı dolduracak bir ayınız var.

Küresel kapsamda olduğu gibi, Freedome'da birçok ülkede VPN sunucusu yok. VPN sunucularına şu ülkelerde bağlanabilirsiniz: Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Norveç, Polonya, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Birleşik Krallık, Hong Kong, Japonya, Singapur, Kanada, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya. Gördüğünüz gibi Asya'da neredeyse hiç sunucu yok, Afrika tamamen listeden eksik ve Rusya da.

Gizliliğe bağlı bir hizmetten bahsediyoruz, Bitcoins'de bir abonelik ücreti ödemeniz iyi olur, bu da tüm sürecin tamamen anonim olmasını sağlar, ancak maalesef yalnızca bir kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz; PayPal veya havale.

Freedome'u Windows'a indirip yüklemek kolay bir işlemdir. Öncelikle, Freedome.exe olarak adlandırılan 38.7 MB kurulum dosyasını indirmeniz gerekir. Windows için Freedome'u yüklemek, yeni indirdiğiniz çalıştırılabilir dosyayı başlatmak, Ücretsiz deneme sürümünü başlatmak düğmesine basmak, lisans sözleşmesini kabul etmek ve yükleme sihirbazının tamamlanmasını beklemek kadar kolaydır . Freedome'u kurabilmek için yönetici ayrıcalıklarına sahip olduğunuzdan bahsetmek gerekir.

Ayrıca, Freedome düzgün çalışabilmesi için bir sanal ağ sürücüleri – Freedome TAP sürücüsü – kurulumuna izin vermenizi isteyebilir . Sorulursa, kuruluma izin vermek için Evet'i seçin; Aksi takdirde, Freedome çalışamayacak.

Başka VPN yazılımları yüklüyse, sanal ağ bağdaştırıcıları çakışabilir, böylece bir veya her iki VPN uygulamasını da kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Herhangi bir zamanda Windows bilgisayarınıza yalnızca tek bir VPN istemcisinin kurulması önerilir.

F-Secure Freedome ile ilgili ilk izlenimlerimiz karışık: şirket, birçok önemli VPN sunucusu sağlamıyor, ancak en önemli ülkeler kapalı. İndirme ve kurulum prosedürü basit ancak bir abonelik satın almak isterseniz Bitcoins'de ödeme yapamazsınız. Ayrıca, 5 günlük deneme sürümü ve 30 günlük para iadesi garantinizin olması harika, bu nedenle, uygulamayı kullanmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

 

Windows'ta Freedome VPN'yi kullanma

Uygulamayı başlattıktan sonra, ana penceresi karşılıyor demektir. Sol tarafta bir menü ve ortadaki en önemli bilgilerle basit ve zarif bir kullanıcı arayüzü göreceksiniz.

Bir VPN sunucusuna hızlı bir şekilde bağlanmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey pencerenin ortasındaki büyük PROTECTION OFF düğmesine basmaktır.

Uygulama şimdi bağlantının devam ettiğini gösterecektir.

Bağlantı kurulduktan sonra merkezi düğme CONNECTING.. ON mesajını görüntüleyecektir . İşte, şimdi bir VPN sunucusuna bağlı ve korumalı! Bağlantıyı kesmek isterseniz, yalnızca düğmesine tekrar basmanız yeterlidir.

Varsayılan olarak, Freedome fiziksel konumunuza en yakın VPN sunucusuna bağlanır. Belirli bir ülkedeki bir sunucuya bağlı olmanız gerekmiyorsa, ancak yalnızca korumaya ihtiyaç duymanız halinde bu iyi bir seçimdir. Bu otomatik olarak seçilen sunucunun konumu bağlantı düğmesinin hemen altında görünür.

Belli bir VPN sunucusuna bağlanmak isterseniz, önceden seçilen sunucunun adına tıklayabilirsiniz ve LOCATION penceresi sol tarafta mevcut tüm sunucularla birlikte açılacaktır. İhtiyacınız olanı tıklayın, ana pencereye dönün ve bağlanın.

Freedome, çok basit, zarif ve kullanımı kolay bir arayüz ile gelir; bu, en çok kullanılan görevi tamamlamanıza yardımcı olur: bir VPN sunucusuna bağlanmaya. Otomatik sunucu seçimi iyi işliyor ve gerekirse farklı bir sunucu seçmek kolaydır.

Freedome tarafından sunulan ilave özellikler ve performans göstergelerimizden elde edilen sonuçlar hakkında bilgi almak için bu incelemenin ikinci sayfasına gidin. Bu ürünle ilgili nihai kararı da göreceksiniz.

F-Secure Freedome VPN'de ekstra özellikler

F-Secure Freedome, kullanıcılarınıza, uygulama penceresinin sol tarafındaki menü aracılığıyla erişilebilen üç ek özellik sunuyor. İlki koruma Gözatma olarak adlandırılır ve adından da anlaşılacağı gibi yapar: sizi şüpheli ve zararlı web sitelerine karşı korur. Zararlı olduğu bilinen sitelerin veritabanını kullanarak ve tüm tarayıcılarınızda bunları otomatik olarak engelleyerek bunu yapar. Güzel bir özelliktir ve özellikle de benzer bir hizmet sunacak başka bir güvenlik yazılımınız yoksa açık tutmaya devam etmenizi öneririz.

Gizliliğiniz hakkında endişeleriniz varsa izleme koruması bir başka kullanışlı özelliktir. Açıldığında, Freedome IP adresinizi gizler, izleme çerezlerini engeller ve sizin uygulamalarınızdan bilgi göndermesini önler. Bu, bilgisayar korsanlarının saldırılarını, istenmeyen reklamları ve veri toplama şirketlerini önlemek için kullanışlıdır.

HTTPS / TLS / SSL kullanan şifreli web sitelerindeki izleme çerezlerini engellemez, ancak bu normaldir. İzleme hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, F-Secure'ın özel bir web sayfasında bu konuda çok fazla bilgiye sahip olmanız gerekir.

İzleyici Mapper teklifleri freedome benzersiz bir özelliktir ve yakından alakalı Takip koruma. Etkinleştirildiğinde, İnternet'i kullanırken sizi takip etmeye çalışan her web sitesinde günlüğe kaydedilen geçici bir 24 saatlik günlük kaydı başlatır. Bu bilgilerin tümü etkileşimli bir haritada canlı olarak çizilir; bu nedenle hangi siteleri ve kaç kere sizi izlemeye çalıştığını görebilir ve birbirlerine nasıl bağlı olduklarını görebilirsiniz. Bu bilgileri bir dosyaya kaydedebilir ya da bir başkasıyla paylaşabilirsiniz. İstediğiniz zaman da günlük kaydını durdurabilirsin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, sadece bir saat içinde yalnızca saygın ve bilinen web sitelerini ziyaret ettiğimizde kaç izleme girişimi yaptığımızı görebilirsiniz.

Freedome, F-Secure'ın sizin gizliliğiniz hakkında endişe duyduğunu, bazı web sitelerinin sizi ve hangi kere kaçını takip ettiğini bildirirken bilgilerinizi güvende tutmanızı ve anonim olarak tutmayı amaçladığını gösteren ek özellikler de sunar.

Gelişmiş ayarlar ve yapılandırma

F-Secure Freedome'un gelişmiş ayarlarla ilgili sunacağı çok şey yok. On Ayarlar ana uygulama penceresinden erişilebilir sekmesi, size Freedome bilgisayarınızla birlikte otomatik olarak başlatılmasını isteyip istemediğinizi ayarlayabileceğiniz ve başlatıldığında bir VPN sunucusuna bağlanmak istiyorum. Uygulamayı, bağlantı bildirimlerini gösterecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bunların haricinde yazılımın geliştirilmesine yardımcı olmak için uygulamanın dilini seçebilir ve kişisel olmayan verilerin toplanmasına izin verebilirsiniz.

Ayrıca, Abone olduğunuz süreyi kontrol etmenizi sağlayan bir Abonelik sekmesi bulunur; Yardım sekmesinde, Freedome topluluk forumuna erişebilir ve uygulama hakkında geribildirim gönderebilirsiniz.

F-Secure Freedome, basit ve kullanımı kolay bir VPN hizmetidir ve özelliklerini ince ayarlamanıza yardımcı olan gelişmiş ayarlar içermez. Sadece birkaç küçük ayar yaparak düzeltebilirsiniz.

Ayarlamayı düşündüğünüz varsayılan ayarlar

Freedome'un değiştireceği herhangi bir ayar yoktur ve bunların çoğu varsayılan olarak önerilen şekilde kurulmuştur, ancak değiştirmek isteyebileceğiniz bir özellik vardır:

Varsayılan olarak, Freedome bilgisayarınızla çalışır ve bir VPN sunucusuna bağlanır. Her zaman buna ihtiyacınız yoksa, Windows başlangıç ​​işlemlerini daha hızlı yapmak için bu iki özelliği devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.

F-Secure Freedome ile bağlantı kurmaya pek fazla ayar yok: seçilen şebekelerde VPN'yi devre dışı bırakma seçeneğine sahip olmaktan veya bazı internet kilit seçim anahtarı özelliğini beğenmekten hoşlanacağız . Değiştirilebilen bu az sayıdaki ayar doğru şekilde ayarlanmıştır.

Avantaj ve Dezavanatjları

Freedome bazı üstün özelliklere sahip bir VPN uygulamasıdır:

§  Kolay kullanım, basit arayüz

§  Dahili tarama ve izleme koruması

§  Ücretsiz deneme ve para iadesi garantisi

§  Trafik günlüğü yok

F-Secure Özgürlüğü için bazı dezavantajlar da var:

§  Düşük sayıda sunucu

§  Gelişmiş ayar yok

§  Bitcoins'de ödeme yapamazsınız

Freedome nispeten yeni bir VPN hizmetidir, ancak F-Secure ürününü yapan şirket neredeyse 30 yıldır siber güvenlik alanında çalışmaktadır. F-Secure Freedome yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir, çünkü yeni başlayan kişileri karıştırmayan kolay bir arayüz sunar. Ayrıca, birincil hizmet, VPN sunucularına bağlanıyor, iyi çalışıyor ve çoğu sunucu çok hızlı. Ayrıca, uygulama barındırma ve gözetim korumasına dahili olarak sahiptir; bu, barebone VPN hizmetine kıyasla çok güzel bir bonus. Eşsiz İzleyici Eşleştiricisi, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sizi ne kadar takip ettiğini gösterebilen görsel bir araçtır. Tabii ki gelişme için bir gelişme var ve diğer VPN hizmetleriyle mümkün olduğunca bağlanacağımız Kablosuz ağlara dayalı kurallar koyma olasılığını çok sevmiş olacaktık.

Genel olarak, F-Secure Freedome'u test etmenin keyif aldık ve bir VPN hizmetiyle ilgilenen herkes için iyi bir seçim olduğunu düşünüyoruz.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, F-Secure, Freedome, VPN, inceleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU