25 Eylül 2017 Pazartesi

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : BitLocker Nedir ? Windows 10 BitLocker Kılavuzu

BitLocker Nedir ? Windows 10 BitLocker Kılavuzu

Bilgisayar kullanırken dosya güvenliği en önemli özelliklerden biridir. İşte bu noktada Microsoft’un kendi şifreleme hizmeti olan BitLocker devreye giriyor. Peki Windows için BitLocker tam olarak nedir? Ve buna nasıl yapılır? Bu yazıda Windows 10 için BitLocker’ ı ayrıntılı olarak inceleneceğiz.

BitLocker nedir?

BitLocker, Windows’da tam disk şifreleme özelliği sağlayan ve Windows Vista ve sonraki sürümleri ile birlikte gelen bir özelliktir. Şifreleme bloğu zincirleme (CBC) veya 128 bit veya 256 bit anahtarlı XTS modunda AES şifreleme algoritması kullanarak tüm birimler için şifreleme sağlayarak verileri korumak için tasarlanmıştır. BitLocker Windows’un tüm sürümlerinde kullanılamaz ve Windows Vista veya 7 Ultimate, Windows Vista veya 7 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise veya Windows 10 Pro kullanıyorsanız, bilgisayarınızda BitLocker’ı etkinleştirebilirsiniz.

Başlangıçta Microsoft, BitLocker’ı yalnızca işletim sisteminin yüklü olduğu sürücü için sunuyor; ancak daha sonra tüm sürücüleri içerecek şekilde genişletildi. BitLocker, uyumlu bir Güvenilir Platform Modülü (TPM) ile birlikte kullanıldığında, Windows’ta korunan bir birimin şifresini çözmeden önce önyükleme ve sistem dosyalarının bütünlüğünü doğrulayabilir ve başarısız bir doğrulama durumunda, korumalı bir sisteme dosyalarınıza koruma. BitLocker’ı kullanırken, otomatik olarak bir TPM olup olmadığını kontrol eder.

Dosyalarınızın gizliliği ve korunması konusunda son derece endişeleriniz varsa, Windows’ta BitLocker’ı kullanıyor olmalısınız. Microsoft tarafından kapalı bir kaynak programıdır ve dosyalarınız için iyi bir güvenlik düzeyi sağlar.

BitLocker Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınız BitLocker’ı (Windows sürümüne bağlı olarak) destekliyorsa, Başlat menüsüne BitLocker yazabilir veya kontrol panelinden BitLocker’ı açabilirsiniz. BitLocker listede yoksa, bu, PC’nin onu desteklemediği anlamına gelir. BitLocker açıldığında, aygıtınızın Microsoft’un şifreleme yöntemini desteklediğinden emin olmak için bilgisayarınızın yapılandırmasını kontrol eder.

Şifreleme işlemine başlamadan önce, her seferinde aygıtı önyüklemek için gerekli olan bir şifre girmeniz istenir. Windows size parolayı manuel olarak girme veya bir USB anahtarı takma seçeneği sunar. Yöntemlerden herhangi birini seçebilirsiniz, ancak bir şifre kullanmak çok daha iyi olurdu.

Bir sonraki adımda, aygıtın kilidini açmada sorun yaşamanıza ve Windows 8.1 ve Windows 10’da kurtarma anahtarı için dört seçenek vardır diye bir kurtarma anahtarı bulundurmanız gerekir .

§  Dosyayı Microsoft hesabına kaydedin

§  Dosyaya kaydet

§  Flash sürücüye kaydet

§  Kurtarma anahtarını yazdır

Tüm seçeneklere sahip olabilirsiniz, çünkü bir kişi başarısız olursa, her zaman bir yedekleme seçeneğiniz olacaktır.

Bir sonraki adımda, şifreleme için iki seçeneğiniz var:

§  Yalnızca kullanılan disk alanını şifrelemek

§  Tüm sürücüleri şifreleyin.

Bilgisayarınız nispeten yeniyse, ilk seçenek düzgün çalışır, ancak uzun süre bir PC kullanıyorsanız, tüm sürücülerle birlikte gitmek daha iyidir. Tüm sürücüleri şifrelemek açıkçası daha fazla zaman harcayacaktır.

Windows 10’da, mod seçmek için ek bir seçenek var, yeni şifreleme veya uyumlu modu seçebilirsiniz. Eski bir Windows sürümünde harici sürücüler kullanıyorsanız, şifrelenmiş harici sürücülerinize erişebilmeniz için uyumlu moda sahip olmak daha iyidir.

Bunu seçtikten sonra, Şifreleme işleminin başlatıldığına dair bir bildirim görürsünüz. Bu, bilgisayarınızdaki dosyalara bağlı olarak biraz zaman alacaktır. Bilgisayarı herhangi bir sorun olmaksızın arka planda kullanabilirsiniz. Şifreleme süreci devam ederken PC’niz biraz yavaş olabilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, tüm sürücülerin korumaya sahip olduğu tamamen şifrelenmiş bir PC’ye sahip olacaksınız.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, BitLocker, Windows 10, BitLocker Kılavuzu]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU