3 Eylül 2017 Pazar

CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ : iPhone, Metin İletileri Göndermiyor ?

iPhone, Metin İletileri Göndermiyor ?

iPhone’unuzdan bir mesaj gönderemiyor musunuz? Bu ipuçlarını deneyin

Şimdi, iPhone’unuzun metinleri düzgün şekilde göndermemesinin birçok nedeni olabilir. Neyse ki, çözümlerin çoğu oldukça basittir.

iPhone’unuz kısa mesaj gönderemezse, düzeltmek için bu adımları izleyin.

Bir ağa bağlandığınızdan emin olun

iPhone’unuz bir cep telefonu şebekesine veya bir Kablosuz şebekeye bağlı değilse, kısa mesaj gönderemezsiniz.

iPhone ekranınızın sol üst köşesine bakın. Buradaki beş nokta, hücresel tekliğinizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Wi-Fi göstergesi, Wi-Fi ağları için aynı şeyi gösteren çubuklara sahiptir. Az sayıda nokta veya çubuk gördüğünüzde veya bir telefon şirketinin adını görmüyorsanız, bir ağa bağlı olmayabilirsiniz. Bağlantınızı sıfırlamaya çalışmanın iyi bir yolu, Uçak Modu’na geçmek ve ardından Uçak Modundan çıkmaktır

§  Ayarlar açın.

§  Uçak Modunu Aktif yapın. Bir kaç saniye bekleyin ve yeniden Pasif duruma getirin.

§  Ayarlar penceresini kapatın.

Bu noktada iPhone’unuz mevcut ağa yeniden bağlanmış olmalı, umarım daha güçlü bir bağlantıyla sahip olmuşsunuzdur. Şimdi yeniden mesaj göndermeyi deneyiniz.

Alıcının telefon numarasını / E-postasını kontrol edin

Bu çok basit bir ifade gibi görünüyor, ancak gönderdiğiniz metin gitmiyorsa, onu doğru yere gönderdiğinizden emin olun. Alıcının telefon numarasını kontrol edin veya iMessage aracılığıyla gönderiyorsanız e-posta adresini kotrol ediniz.

Başka bir basit adım. iPhone’unuzu yeniden başlatmanız, çok sayıda sorunu çözebilir. Bu düzeltmez, için hızlı ve basit bir adımdır ve daha karmaşık seçeneklere yönelmeden önce denemeye değer. Bununla birlikte, yeniden başlamadan önce, yanlışlıkla ek sorunlar yüklememek için iPhone’unuzu düzgün bir şekilde yeniden başlattığınızdan emin olun.

Mesajınızın tipinin desteklendiğinden emin olun

Her telefon şirketi her tür kısa mesajı desteklemez . SMS, kısa mesaj servisi için oldukça geniş destek var. Bu standart metin mesajı türüdür. Her şirket, fotoğrafları, videoları ve şarkıları göndermek için kullanılan MMS, multimedya mesaj servisini desteklemez.

Metin mesajı gönderirken hala sorun yaşıyorsanız ve şu ana kadar listede yer alan adımları yapmanıza rağemen çalışmadıysa, telefon şirketinizi aramanız ve göndermeye çalıştığınız metnin türünü desteklediğini onaylamanız iyi bir fikirdir.

MMS veya Grup Mesajlaşma özelliğini açma

Kısa mesajın içinde bir fotoğraf veya video varsa veya bir grup insana metin yazmaya çalışıyorsanız, bu özellikleri destekleyen ayarların etkin olduğunu onaylamanız gerekir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1.     Ayarlar uygulamasına dokunun.

2.     Mesajlar’a dokunun .

3.     SMS / MMS bölümünde, MMS Mesajlaşma ve Grup Mesajları’nın yanındaki kaydırıcıların her ikisinin de açık / yeşil olarak ayarlandığından emin olun.

4.     Bunu yaptıktan sonra, mesajınızı tekrar göndermeyi deneyin.

Telefonun Tarih ve Saat ayarlarını kontrol edin

İster inanın ister inanmayın, iPhone’unuz doğru tarih ve saat ayarlarına sahip değildir, bir çok özelliği etkileyebilir. Telefonunuzda bu bilgiler yanlışsa, bu durumda suçlu olabilir. Tarih ve saat ayarlarınızı düzeltmek için:

1.     Ayarlar uygulamasına dokunun.

2.     Genel’e dokunun.

3.     Tarih ve Saate dokunun.

4.     Otomatik ayarla’ nın yanındaki simgeyi yeşil olacak şekilde sağ doğru kaydırın.

iMessage yeniden etkinleştir

Göndermeye çalıştığınız metinler , standart metin mesajları olarak gönderilmek yerine, iMessage kullanıyorsa , iMessage’in açık olduğundan emin olmalısınız. Çoğu durumda, ancak yanlışlıkla kapatılmışsa, bu sorunun kaynağı olabilir.

Açmak için:

1.     Ayarlar uygulamasına dokunun.

2.     Mesajlar’a dokunun.

3.     iMessage yanındaki kaydırıcı simgesini sağ doğru kaydırarak yeşil yapın.

4.     Metninizi tekrar göndermeyi deneyin.

Taşıyıcı ayarlarınızı güncelleyin

Telefon şirketinizle çalışmak için iPhone’unuz gizli bir operatör ayarları dosyasına sahiptir. Bu, telefonunuza ve şirket ağına, aramaları yerleştirmek, veri iletmek ve metin göndermek için nasıl iletişim kuracağını bilmenize yardımcı olur. Telefon şirketleri periyodik olarak ayarlarını güncelleştirin.

İşletim sisteminizi güncelleyin

iOS’un en yeni sürümü olan iPhone’u çalıştıran işletim sistemi her zaman en yeni özellik geliştirmelerini ve hata düzeltmelerini içerir. Bu nedenle, sorunlarla karşılaştığınızda güncellenmesi her zaman iyi bir fikirdir. Güncelleştirme bu sorun için bir düzeltme içerebilir, ancak işletim sistemini yükseltmek büyük önem taşır.

Şimdi ne yapmalı

Tüm bu adımları denediyseniz ve iPhone’unuz hala kısa mesaj gönderemezse, o zaman uzmanlarla konuşma zamanı.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags CEP TELEFONU ÇÖZÜMLERİ, iPhone, Metin, İleti]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU