4 Eylül 2017 Pazartesi

PRATİK NETWORK ÇÖZÜMLERİ : 192.168.0.1 IP Adresi

192.168.0.1 IP Adresi

Yönelticiniz özel bir IP adresi kullanıyor. İnternet'e bağlı olan her cihaz, bir IP adresi veya İnternet Protokol adresi denir . Kamu ve özel IP adresleri var. IP adresi 192.168.0.1 , özel bir IP adresidir ve başta çeşitli D-Link ve Netgear modelleri olmak üzere bazı ev genişbant yönlendiricilerinin varsayılanıdır.

Ortak ve Özel IP Adresleri Arasındaki Fark

Bilgisayarınızın Internet Servis Sağlayıcınız (ISS) tarafından size tahsis edilen ve tüm internette benzersiz olması gereken bir ortak IP adresi var .

Yönlendiricinizin yalnızca özel ağlarda izin verilen özel bir IP adresi vardır. Bu IP'nin küresel olarak benzersiz olması gerekmez, çünkü doğrudan erişim adresi değildir, yani kimse bir özel ağın dışındaki 192.168.0.1 IP adresine erişemez .

Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ), IP adreslerini yöneten küresel bir organizasyondur. Başlangıçta IP sürüm 4 (IPv4) olarak adlandırılan bir IP adresi türünü tanımladı. Bu tür, genellikle bir ondalık basamakla ayrılmış dört sayı olarak ifade edilen 32 bitlik bir sayıdır – örneğin, 192.168.0.1. Her ondalık 0 ile 255 arasında bir değere sahip olmalıdır; bu, IPv4 sisteminin yaklaşık 4 milyar benzersiz adres barındırabileceği anlamına gelir. Bu internetin ilk günlerinde çok fazla gibi görünüyordu. .

Özel IP'ler

Bu adreslerin arasında, IANA belirli sayıda blokları özel olarak ayırdı. Bunlar:

10.0.0.0 – 10.255.255.255
172.16.0.0 – 172.31.255.255
192.168.0.0 – 192.168.255.255

Bu özel IP'lerin toplamı yaklaşık 17.9 milyon farklı adres olup, hepsi özel ağlarda kullanılmak üzere ayrılmıştır. Bu nedenle bir yönlendiricinin özel IP'sinin benzersiz olması gerekmez.

Yönlendirici daha sonra küçük bir ev ağı veya kurumsal düzeyde bir kuruluş olsun ağındaki her aygıta özel bir IP adresi atar.

Şebekenin içindeki her cihaz, bu özel IP'yi kullanarak şebekedeki başka bir cihaza bağlanabilir.

Bununla birlikte, özel IP adresleri, internete kendi başlarına erişemez. Bir internet servis sağlayıcısı (ISP) – örneğin Comcast, AT & T veya Time Warner Cable ile bağlanmaları gerekir. Bu şekilde, tüm aygıtlar aslında dolaylı olarak internete bağlanır; önce bir ağa (İnternet'e bağlı) bağlanır ve daha sonra büyük internetin kendisine bağlanır.

İlk bağladığınız ağ Netgear ve D-Link modelleri için 192.168.0.1 IP adresine sahip yönlendiricinizdir. Yönlendirici sizi daha geniş İnternet'e bağlayan İSS'nize bağlanır ve mesajınız alıcısına yönlendirilir. Güzergah, her iki tarafın da bir yönlendiricinin varlığını varsayarak şöyle görünür:

Siz  yönlendiriciniz ISS'niz İnternet alıcının ISS'si alıcınızın yönlendiricisi alıcınız

Genel IP'ler ve IPCv6 Standardı

Genel IP adresleri genel olarak benzersiz olmalıdır. Bu, yalnızca 4 milyar adres barındırabileceğinden, IPv4 standardı için bir sorun teşkil ediyordu. Bu nedenle, IANA, daha birçok kombinasyonu destekleyen IPv6 standardını getirdi. İkili bir sistem kullanmak yerine, onaltılık bir sistem kullanır.

Bu nedenle, bir IPv6 adresi her biri dört haneli sekiz ayrı onaltılık sayı grubundan oluşur. Örneğin: abcd: 9876: 4fr0: d5eb: 35da: 21e9: b7b4: 65o5. Açıkçası, bu sistem, 340 delilsiz (bir sayı sıfır olan 36) IP adresindeki neredeyse sonsuz büyümeyi karşılayabilir.

IP Adresinizi Bulma

IP adresinizi bulmak için birçok yol vardır.

Bir bilgisayara (veya başka bir bağlı aygıt) internete bağlanan özel bir ağda (çoğu evdeki gibi) çalışıyorsa, her aygıt yönlendirici tarafından atanmış bir özel IP'ye ve genel bir IP adresine sahip olacaktır. Bilgisayarınızı uzaktan gidermezseniz ve bağlantı kurmanız gerekmediği sürece genel adresinizi bilmeniz nadiren mümkündür.

Genel IP Adresinizi Bulma

Herkese açık IP adresinizi bulmanın en kolay yolu google.com'a gidip arama kutusuna "IP adresim" i girmektir. Google genel IP adresinizi döndürür. Tabii ki, özellikle IP'yi iade etmeye adanmış web siteleri de dahil olmak üzere, whatsmyip.org veya whatIsMyAddress.com gibi başka yollar da vardır.

Özel IP Adresinizi Bulma

§  CTRL + R kısayol tuşu ile Komut istemini başlatın.

§  Bilgisayarınızın tüm bağlantılarının bir listesini görüntülemek için ipconfig komutunu girin. Özel IP adresiniz (bir ağ üzerinde olduğunuz varsayılarak), IPv4 Adresi olarak tanımlanır. Bu, kendi ağınızdaki herhangi biri tarafından temasa geçilebilecek adres.

Yönlendiricinizin IP Adresini Değiştirme

Yönelticinizin IP adresi fabrikada üreticinin belirlemesine karşın, ağ yönlendiricisinin yönetim konsolunu kullanarak istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Örneğin, ağınızdaki başka bir cihazın aynı IP adresi varsa, adres çakışması yaşayabilir, böylece hiçbir çoğaltılmış olmadığından emin olabilirsiniz.

Bir tarayıcı adres çubuğuna IP'sini girerek yönlendiricinizin yönetim konsoluna erişin:

http://192.168.0.1

Bu konuyla ilgili herhangi bir yönlendirici markası veya yerel ağdaki herhangi bir bilgisayar, bu adresi veya benzer bir özel IPv4 adresini kullanacak şekilde ayarlanabilir. Herhangi bir IP adresinde olduğu gibi, adres çakışmalarını önlemek için ağdaki yalnızca bir aygıt 192.168.0.1 kullanmalıdır .

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PRATİK NETWORK ÇÖZÜMLERİ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU