25 Eylül 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : VLC'den Chromecast'e bir video nasıl aktaırılır ?

VLC’den Chromecast’e bir video nasıl akırılır ?

VLC, kullandığınız işletim sisteminden bağımsız olarak en iyi medya oynatıcılarından biridir ve Chromecast, medyayı TV’nize veya harici monitöre aktarmaya yönelik en iyi cihazlardan biridir. Nispeten yeni bir özellik olsa da, aslında birkaç tıklama ile VLC’den Chromecast’e video akışı yapabilirsiniz. Yalnızca videolar değil, aynı zamanda VLC’den Chromecast’e ses dosyalarını da aktarabilirsiniz. Merak ediyorsanız, VLC’deki videoları Chromecast’e nasıl akıtacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Önce Bilmeniz Gerekenler

Bu özellik sadece VLC 3.0 gece yapılarında mevcuttur. Dolayısıyla, Chromecast özelliğini kullanmak istiyorsanız o zaman VLC 3.0 gece yapısını indirip yüklemeniz gerekir. Bununla birlikte, bu yapıların kararsız olabileceğini ve akış sırasında sorunlara neden olabileceğini unutmayın. Windows 64-bit download link | Windows 32-bit download link | Diğer işletim sistemleri ve yapıları

Ayrıca bilgisayarınızın ve Chromecast’inizin aynı ağda olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun.

VLC’den Chromecast’e akış videoları

Başlamak için Chromecast’i TV’nize veya harici monitöre bağlayın.

Video oynatılırken, üstteki gezinme çubuğunda görünen “Video” sekmesine gidin ve “Oluşturucu” seçeneğini ve ardından “Tarama” yı seçin.

Tarama” seçeneğini tıkladığınızda, VLC yerel ağda tarama yapar ve mevcut Chromecast cihazını tespit eder. Listeden Chromecast cihazınızı seçmeniz yeterlidir.

En sevdiğiniz medya veya video dosyasını VLC media player’da açın.

Bu, VLC’den Chromecast’e ilk kez video akışı yaptığınızdan “Güvensiz Site” istemini alırsınız. Burada, “Sertifikayı Görüntüle” düğmesini tıklayın.

Şimdi, VLC ve Chromecast arasındaki bağlantıyı kalıcı olarak kabul etmek için “Kalıcı Olarak Kabul Et” düğmesine tıklayın.

Yapılması gereken şey bu kadar. Sertifikayı kabul ettiğinizde, videonun TV’nizde Chromecast aracılığıyla VLC’den çalmaya başlaması gerekir.

VLC’den Chromecast’e video akışı yapmak için yukarıdaki yöntemi kullanma konusundaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanıza yardımcı olmaktan ve yorum yapmasına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, VLC, Chromecast, video]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU